Hallon mojito är en sötsyrlig alkoholfri drink med smak av mynta, lime och hallon.
Nu är säsong 2 av Halv åtta hos en youtuber är igång och denna gång var jag först ut. Till fördrink bjöd jag på virgin hallon mojito – en alkoholfri drink med smak av hallon, mynta och lime.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
40 färska myntablad
2,5 dl strösocker
2,5 dl vatten
150 g hallon
1 msk rårörsocker
1,25 dl limejuice (saft från ca 5 limefrukter)
7 dl Sprite
isbitar
färska hallon och färsk mynta att garnera med
Tips!
Just nu finns det inga tips för detta inlägg
Dela receptet
Så här gör du:
Steg för steg:
Video:
Så här gör du:
Ha ner myntablad, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme och ta sedan bort kastrullen från värmen. När sockerkristallerna smält och blandningen börjat svalna så kan du sila den genom en finmaskig sil och ner i en skål. Tryck myntabladen mot silen så att du får ut så mycket myntasmak som möjligt i sirapen. Ställ åt sidan.
Mosa ihop hallon och rårörsocker i en skål.
Fördela hallonmoset i 4 glas, tillsätt 2 msk myntasirap i varje glas och 2 msk limejuice.
Fyll glasen med isbitar och ta till sist ner Sprite.
Garnera med färska hallon och myntablad.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
40 färska myntablad
2,5 dl strösocker
2,5 dl vatten
150 g hallon
1 msk rårörsocker
1,25 dl limejuice (saft från ca 5 limefrukter)
7 dl Sprite
isbitar
färska hallon och färsk mynta att garnera med
TIPS!
Det finns inget tips för detta recept!
Dela receptet
Såhär gör du:
Ha ner myntablad, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme och ta sedan bort kastrullen från värmen. När sockerkristallerna smält och blandningen börjat svalna så kan du sila den genom en finmaskig sil och ner i en skål. Tryck myntabladen mot silen så att du får ut så mycket myntasmak som möjligt i sirapen. Ställ åt sidan.
Mosa ihop hallon och rårörsocker i en skål.
Fördela hallonmoset i 4 glas, tillsätt 2 msk myntasirap i varje glas och 2 msk limejuice.
Fyll glasen med isbitar och ta till sist ner Sprite.
Ha ner myntablad, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme och ta sedan bort kastrullen från värmen. När sockerkristallerna smält och blandningen börjat svalna så kan du sila den genom en finmaskig sil och ner i en skål. Tryck myntabladen mot silen så att du får ut så mycket myntasmak som möjligt i sirapen. Ställ åt sidan.
Mosa ihop hallon och rårörsocker i en skål.
Fördela hallonmoset i 4 glas, tillsätt 2 msk myntasirap i varje glas och 2 msk limejuice.
Fyll glasen med isbitar och ta till sist ner Sprite.
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Ser sååå gott ut!☺️
Tack fina du 🤩