En saftig och god vetelängd med kanel som både är vacker att titta på och rolig att göra.
Kanske har du märkt av att jag inte uppdaterat med lika många nya recept på senaste tiden, kanske har du inte märkt det men oavsett så är det något jag har saknat att göra något enormt de senaste veckorna. Anledningen till glesare uppdateringar har varit att jag jobbat med andra projekt som tagit upp massor av min tid men som ni snart kommer att få ta del av. Däribland min tredje bakbok som vi snart är helt klara med. Idag fick jag dock en liten lucka och då passade jag på att baka den här saftiga vetelängden med kanel.
Degen till vetelängden är som vanligt mitt grundrecept för saftiga bullar men med korrigeringar för både smak och tillvägagångssätt. Skillnaden med att baka vetelängd istället för flera kanelbullar är dels sättet man formar dem på men också hur länge de ska gräddas och på vilken temperatur. I senaste avsnittet av bakpodden Tillåt Kakor, pratade vi om att ta tempen på bröd och bullar för att säkerställa att de är genomgräddade. Något som kanske inte behövs när man bakar vanliga kanelbullar men som blir extra viktigt när man bakar en vetelängd som denna. Man behöver ingen speciell termometer när man gör detta, det går lika bra med en vanlig stektermometer och temperaturen man är ute efter är 98 grader.
Hej! Går det att byta ut kanelen mot kardemumma i fyllningen rakt av? 😊
Hejhej! Gillar man det, so why not 😍
Hej, vad spännande med vete längd 😊 vill så gärna prova göra det men läste att i fyllningen stod det farinsocker, men har inget sådant hemma. Att åka till affären är långt, så vad Kan jag göra då 🤔 🙂
Hejhej, förlåt för sent svar. Det går bra att använda vanligt strösocker! 😊
Hej Camilla!
Vi firar Ramadan just nu och det blir mycket mat som inte hinner ätas upp. Kan man frysa och sen tina och äta eller förstör det vetelängden?
Hej hej! Ursäkta sent svar, det går jättebra att frysa in! 💕
Hej Camilla! Kan man ha brunt farin strö istället för farinsocker? Har nämligen inte det hemma just nu. Tack för svar! Mvh
Hejhej! Det funkar men kommer att ge något smuligare fyllning 🙂
Kan man frysa in längden när den är klar? 🙂
Hej! Ursäkta sent svar, det går jätte bra ❤️
Gjorde dubbel sats och gjorde tre vetelängder samt en plåt bullar – blev supergott!! Och enkelt att göra dessutom, trots att de ser riktigt proffsiga ut när de är klara. Min make sa att det var de godaste bullarna han någonsin ätit. Kommer definitivt baka dessa vetelängder fler gånger!
Åh, vad glad jag blir! Kul att ni gillade dem 🤩😍
Ska mjölken vara uppvärmd?
Nej, bara rumsvarm 🙂
Hej jag ska ha kalas på lördag och vill gärna göra den dagen innan hur förvarar jag den bäst? 🙂
Hejhej! Inplastad i rumstemperatur 🙂
Hej!
Mamma gillar pekannötter, ska man lägga de i degen, fyllningen, på toppen eller passar det inte alls?❤️Älskar dina andra recept, ska bli kul att testa något nytt❤️
Hejhej! Du kan antingen ha det i fyllningen eller garnera med det ovanpå 😍❤️
Ska man inte jäsa degen mellan att man kör ihop den och bakar ut den?
Hejhej! Jag kör bara en lång jäsning istället för två kortare för att inte störa jäsningsprocessen och få bästa saftighet och smak 😍
Det här var den godaste kanellängden jag nånsin ätit!
Hejhej, vad glad jag blir att du gillade den! Tack 😍
Gjort med kanel många gånger, utmärkt recept. Skulle vilja göra med kakao. Ska ha majsstärkelse ändå?
Värmer man mjölken eller för att du har inte skrivit något kallt mjölk eller varmt mjölk så stt man förstår bättre