Receptet bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader.
- Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg.
- Tryck ut degen i pajformen och täck kanterna med aluminiumfolie.
- Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna innan du fyller pajskalet med vegansk pekannötskola.
- Pekannötskola: Blanda ihop linfrömjöl och vatten i en skål. Ställ i kylskåpet.
- Ha i resten av ingredienserna, förutom pekannötterna, i en kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning i ca 3-4 minuter.
- Ta bort kastrullen från värmen. Blanda ner linfrövattnet och rör om. Låt koka upp i ytterligare någon minut innan du till sist har ner pekannötterna och fyller ditt pajskal med pekannötskolan.
- Låt pajskalet stå i kylskåpet medan du förbereder chokladen.
- Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen. Smält i microvågsugnen i 30 sekundersintervalletr eller över vattenbad.
- Tillsätt kokosolja eller växtbaserad vispgrädde och rör om till en jämn smet.
- När chokladglasyren tjocknat men fortfarande har en rinning konsistens häller du den över pajfyllningen. Se till så att hela fyllningen är täckt med choklad.
- Garnera pajen med flingsalt och låt den sedan stå i kylskåpet tills dess att chokladen stelnat innan du serverar den.
Det finns ingen video för detta inlägg.