Vegansk kladdkaka

Kladdig och god vegansk kladdkaka som bakas utan mjölk eller ägg.

Inlägget är i annonssamarbete med Fazer Aito

På lördag 7/11 är det kladdkakans dag! En av mina favoritdagar när det kommer till just fikadagar. Jag tror inte att någon har missat hur mycket jag älskar kladdkaka haha!

Ni är många som efterfrågat recept på en vegansk klassisk kladdkaka som är både äggfri och mjölkfri och därför är jag så glad över att mina vänner på Aito ville att jag skulle livebaka med er på instagram på just lördag 7/11-2020. Då vart det liksom givet att det var en vegansk kladdkaka som vi skulle baka tillsammans.

De mjölk- och glutenfria produkterna från Fazer Aito är havrebaserade och ett riktigt gott alternativ till klassiska mjölkprodukter. Min personliga favorit är Aito Oat for Whipping som är helt fantastisk att baka med. Både som ersättning för ägg och andra bindemedel och som vispad grädde. Den blir fast och funkar utmärkt att spritsa i tydliga mönster. I min veganska kladdkaka har jag den både i själva kladdkakesmeten och som tillbehör till kladdkakan.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka

Portioner: 10-12

Ingredienser

175 g mjölkfritt margarin
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1,5 dl Aito Oat for whipping (rumstempererad)
Aito Oat for whipping och färska hallon att servera till.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

175 g mjölkfritt margarin
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1,5 dl Aito Oat for whipping (rumstempererad)
Aito Oat for whipping och färska hallon att servera till.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger en vegansk kladdkaka på 10-12 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält margarinet på medelvärme i en kastrull.
  3. Ha ner alla ingredienser i en bunke, inklusive smält smör. Rör försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med ballongvisp. Smeten blir ganska tjock.
  4. Ha ner smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills kanterna är fasta och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 1-2 timmar innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger en vegansk kladdkaka på 10-12 bitar.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält margarinet på medelvärme i en kastrull.
  3. Ha ner alla ingredienser i en bunke, inklusive smält smör. Rör försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med ballongvisp. Smeten blir ganska tjock.
  4. Ha ner smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills kanterna är fasta och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 1-2 timmar innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.5 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sara
sara
3 years ago

glutenfri?

Linda
Linda
Svara till  sara
3 years ago

Det stor ju att den innehåller VETEMJÖL

Felicia
Felicia
Svara till  sara
3 years ago

nej den är inte glutenfri 🙂

Ala
Ala
Svara till  sara
2 years ago

Du kan ha den glutenfri om du byter ut vetemjölet och oat grädden till glutenfria alternativ

Linn
Linn
3 years ago

Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl

Elin
Elin
2 years ago

Ska man ha i Aito oat i kladdkakan också eller bara till?

Camilla
Camilla
2 years ago

Smeten såg väldigt fin ut men sen skar den sig i ugnen och fettet separerades. Vad kan det bero på?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?