Vegansk kladdkaka

52 röster
vegansk kladdkaka
Kladdig och god vegansk kladdkaka som bakas utan mjölk eller ägg.

Inlägget är i annonssamarbete med Fazer Aito

På lördag 7/11 är det kladdkakans dag! En av mina favoritdagar när det kommer till just fikadagar. Jag tror inte att någon har missat hur mycket jag älskar kladdkaka haha!

Ni är många som efterfrågat recept på en vegansk klassisk kladdkaka som är både äggfri och mjölkfri och därför är jag så glad över att mina vänner på Aito ville att jag skulle livebaka med er på instagram på just lördag 7/11-2020. Då vart det liksom givet att det var en vegansk kladdkaka som vi skulle baka tillsammans.

mjölkfri äggfri kladdkaka
Vad serverar du helst till din kladdkaka?

De mjölk- och glutenfria produkterna från Fazer Aito är havrebaserade och ett riktigt gott alternativ till klassiska mjölkprodukter. Min personliga favorit är Aito Oat for Whipping som är helt fantastisk att baka med. Både som ersättning för ägg och andra bindemedel och som vispad grädde. Den blir fast och funkar utmärkt att spritsa i tydliga mönster. I min veganska kladdkaka har jag den både i själva kladdkakesmeten och som tillbehör till kladdkakan.

kladdkaka utan ägg mjölk

Receptet bakas i en springform med diameter på 23 cm och ger en vegansk kladdkaka på 10-12 bitar.

Ingredienser:

175 g mjölkfritt margarin

2,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

1,5 dl Aito Oat for whipping (rumstempererad)

Aito Oat for whipping och färska hallon att servera till.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält margarinet på medelvärme i en kastrull.
  3. Ha ner alla ingredienser i en bunke, inklusive smält smör. Rör försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med ballongvisp. Smeten blir ganska tjock.
  4. Ha ner smeten i formen och bre ut i ett jämnt lager.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills kanterna är fasta och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 1-2 timmar innan servering.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

12 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sara
sara
2 år sedan

glutenfri?

Linda
Linda
Svara på  sara
2 år sedan

Det stor ju att den innehåller VETEMJÖL

Felicia
Felicia
Svara på  sara
2 år sedan

nej den är inte glutenfri 🙂

Ala
Ala
Svara på  sara
1 år sedan

Du kan ha den glutenfri om du byter ut vetemjölet och oat grädden till glutenfria alternativ

Linn
Linn
2 år sedan

Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl

Elin
Elin
1 år sedan

Ska man ha i Aito oat i kladdkakan också eller bara till?

Camilla
Camilla
1 år sedan

Smeten såg väldigt fin ut men sen skar den sig i ugnen och fettet separerades. Vad kan det bero på?

Emelie
Emelie
4 månader sedan

Går det använda vanlig grädde istället för aito oat for whipping? Vill bara ha en kladdkaka som är äggfri

Hanna
Hanna
4 månader sedan

Men äsch, förstod att Aito skulle vara till servering.. nu är kakan i ugnen 🙁

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x