Vaniljpannacottapaj med salt kolaspegel

Inlägget är i annonssamarbete med Khoisan Tea

Vanilj och kola är en alldeles ljuvlig smakkombination och idag bjuder jag er på en no bake pannacottapaj med dessa smaker. Sprött och knäckigt pajskal med daim, len och krämig vaniljpannacotta som toppas med en salt kolasås. Den här pajen är bara SÅ god, ni bara måste prova!

Till pannacottafyllningen använder jag Khoisan teas ekologiska agar agar pulver som finns att köpa på Ica Maxi, Ica Kvantum, Citygross, Mathem.se och Apotea.se. Med koden ”khoisan15” får du 15% på alla Khoisan Teas produkter (exkl. vaniljprodukterna) på Apotea.se fram till 12/8.

Receptet bakas i en rund pajform med diameter på 20 cm. Vill du göra den i en form med diameter på 23-24 cm är det bara att öka alla ingredienser med 1,5. En steg för steg video där jag visar hur man bakar den här mumsiga pajen hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se.

TIPS! Läs mer om vart du kan köpa agar agar, vad det är och hur du omvandlar mellan gelatin och agar agar kan du läsa HÄR.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vaniljpannacottapaj med salt kolaspegel

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
10 stycken digestivekex
1 st dubbeldaim à 55 g
75 g smör

Ingredienser (vaniljpannacotta):
5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 tsk Khoisan tea agar agar pulver
0,5 tsk Khoisan tea vaniljpulver

Ingredienser (salt kolasås):
1 dl vispgrädde
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm salt
grovhackad daim, flingsalt och färska hallon till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
10 stycken digestivekex
1 st dubbeldaim à 55 g
75 g smör

Ingredienser (vaniljpannacotta):
5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1 tsk Khoisan tea agar agar pulver
0,5 tsk Khoisan tea vaniljpulver

Ingredienser (salt kolasås):
1 dl vispgrädde
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm salt
grovhackad daim, flingsalt och färska hallon till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajskal: Smält smöret.
  2. Mixa kex och daim i en matberedare till ett fint smul.
  3. Tillsätt smöret och blanda till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt den sedan stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.
  5. Vaniljpannacotta: Mät upp alla ingredienser i en kastrull och rör om under uppvärmingen.
  6. Låt pannacottan koka i ca 3-4 minuter under fortsatt omrörning på högsta värmen innan du häller upp den i ditt pajskal.
  7. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet och låt pannacottan stelna helt innan du toppar med salt kolasås.
  8. Salt kolasås: Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.
  9. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din pannacottafyllning och sprider ut den jämnt.
  10. Låt kolasåsen stelna lite i kylskåpet innan du garnerar med daim, flingsalt och hallon.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pajskal: Smält smöret.
  2. Mixa kex och daim i en matberedare till ett fint smul.
  3. Tillsätt smöret och blanda till en formbar massa.
  4. Tryck ut kexmassan i pajformen och låt den sedan stå i kylskåpet för att stelna medan du gör fyllningen.
  5. Vaniljpannacotta: Mät upp alla ingredienser i en kastrull och rör om under uppvärmingen.
  6. Låt pannacottan koka i ca 3-4 minuter under fortsatt omrörning på högsta värmen innan du häller upp den i ditt pajskal.
  7. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet och låt pannacottan stelna helt innan du toppar med salt kolasås.
  8. Salt kolasås: Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.
  9. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din pannacottafyllning och sprider ut den jämnt.
  10. Låt kolasåsen stelna lite i kylskåpet innan du garnerar med daim, flingsalt och hallon.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nadine
Nadine
2 years ago

Hur lång tid ska ja vänta tills panacottan stelnar ?

Nadine
Nadine
2 years ago

Tack 🥰

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?