En drömgod äppelkaka med mazarinbotten och kolaäpplen.
Låt mig presentera äppelkakornas äppelkaka med en galet saftig och mjuk mazarinbotten och kolaäpplen som bara smälter i munnen. Den här kakan är en så kallad upp- och nervänd kaka där allting monteras tvärtemot hur kakan serveras. I botten av formen hälls en kola, därefter de tunt skivade äppelbitarna och sist hälls kaksmeten på. När kakan är färdiggräddad så vänds den upp och ner och blir väldigt vacker med de glansiga kolaäpplena i ett fint mönster. Äppelkakan blir extra god tillsammans med en kula vaniljglass.
Den står i ugnen nu! Går den att göra med päron också eller behöver jag ändra något då?
Om jag byter ut vetemjöl mot mandelmjöl, hur mycket ska jag ta då?
Funkar det att förbereda denna? Tänker att den säkert är godast att äta ljummen så man kan kanske värma den lite innan servering?
Kan man ta bort mandelmassa utan att ersätta den med något? Är allergisk mot mandel