Twixpaj

Frasigt pajskal, seg kola, len mjölkchoklad och lite flingsalt för att bryta av.  Kort och gott, en drömmig twixpaj! Ni bara måste testa att baka den här godingen. Den är beroendeframkallande god.

Ni som tycker om min snickerspaj kommer att älska den här! Det är något särskilt det där med mördeg, kola och choklad. Personen som kom på den här smakkombinationen borde få nobelpris!

En steg för steg-video på hur jag gör pajen hittar ni på min instagram @mykitchenstories.se. Receptet bakas i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 20 cm, vilket ger 6-8 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Twixpaj

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (seg kola):
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde

Ingredienser (mjölkchokladganache och dekoration):
200 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
flingsalt
mjuka kolor klippta i mindre bitar

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
120 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten

Ingredienser (seg kola):
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3 dl vispgrädde

Ingredienser (mjölkchokladganache och dekoration):
200 g mjölkchoklad
0,5 dl vispgrädde
flingsalt
mjuka kolor klippta i mindre bitar

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills den inte är glansig längre.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och grädda det i ytterligare 15 minuter.
  7. Låt pajskalet svalna ordentligt innan du fyller det med kola.
  8. Seg kola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
  9. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
  10. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna.
  11. Mjölkchokladganache och dekoration: Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  12. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka.
  13. Häll grädden över chokladen och rör om till en jämn smet.
  14. Bre ut mjölkchokladganachen över kolan och dekorera med flingsalt och mjuka kolor.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
  4. Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
  5. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills den inte är glansig längre.
  6. Ta bort aluminiumfoliet och grädda det i ytterligare 15 minuter.
  7. Låt pajskalet svalna ordentligt innan du fyller det med kola.
  8. Seg kola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp under konstant omrörning på medelvärme i 20-30 minuter.
  9. Gör kulprovet för att se till att kolan kokat tillräckligt. Det gör du genom att hälla lite kola i ett glas kallt vatten, då ska kolan gå att forma till en mjuk boll).
  10. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåpet för att stelna.
  11. Mjölkchokladganache och dekoration: Grovhacka mjölkchokladen och lägg den i en värmetålig skål.
  12. Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka.
  13. Häll grädden över chokladen och rör om till en jämn smet.
  14. Bre ut mjölkchokladganachen över kolan och dekorera med flingsalt och mjuka kolor.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carin
Carin
2 years ago

Hej!
Kan man baka denna en dag i förväg och förvara i kyl?
Glad påsk!

Linda Eriksson
Linda Eriksson
2 years ago

Har bakat pajen och den var helt galet god😋 Väldigt mäktig så det blev en halv paj över, så undrar om den går att frysa in?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?