
Ni som följer mig på min instagram, @camillahamid, vet att jag var i Göteborg i helgen och åt världens mest drömmiga chokladtårta på konditori Brogyllen. Så fort jag tagit första tuggan så bara smälte den i munnen och i samma stund visste jag att det här bara måste jag baka till bloggen! Sagt och gjort, här har ni den! En riktigt drömgod och dessutom glutenfri tryffeltårta.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar. Och jag meddelar härmed alla mina vänner på förväg att ni inte behöver sms:a mig och fråga om ni kan hämta upp denna goding för den ligger i säkert förvar i min mage.
Ingredienser (botten):
200 g smör
400 g mörk choklad
1,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö eller muscovadosocker
2 krm salt
8 ägg
Ingredienser (glasyr):
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 msk honung
2 msk smör
färska bär att dekorera med
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till botten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör om tills det smält ihop helt och hållet över medelvärme till en jämn smet.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt strösocker, farinsocker och salt. Ha sedan i ett ägg i taget. Rör om mellan varje ägg.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara vobblig. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med glasyr och bär.
- Grovhacka chokladen till glasyren och lägg i en värmetålig skål.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn glasyr.
- Ha sedan i smör och honung. Rör om till en jämn smet och låt svalna i rumstemperatur eller kylskåp till bredbar konsistens.
- Täck kakan i glasyren och dekorera med färska bär. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Denna blir nog att baka til min 34 års dag nu på fredag
Hoppas att den ska smaka 🙂
Ska nog baka denna i helgen! 😋🤗 Tror du att man kan göra den kvällen innan man ska äta den?
Hejhej! Förlåt för sent svar, det går jättebra! 😍
Denna tårtan blir succé hos mig varje gång vi har gäster! Sååå otroligt god 😍
Vad glad jag blir 😀
Min tryffel stelna inte. Vad gör jag för fel 🙁
Hej!
För att få denna vegansk borde det funka att byta ut grädden mot Ikaffe och honung mot agave sirap va? 🙂
Hejhej! Förlåt för sent svar, jag har tyvärr inte testat detta själv ännu. Om du prövat, får du gärna berätta hur det gick <3
Dessa två åtgärder i sig gör den ju inte vegansk, då du fortfarande har smöret och äggen. Samt att mörk choklad inte alltid är vegansk, så där måste man kolla innehållsförteckningen!
Om man vill dekorera tårtan lite mer festligt, tips på någon chokladfyllning som är god till tårtan att spritsa med?
Kan man byta ut mörkchokladen till mjölkchoklad?
Provade du Hanna och hur blev det?
Bakar två av denna nu till min 30 års-dag (samt 2st Biancatårta), alla bottnar ser riktigt smaskiga ut!
Ursäkta sent svar ❤️ Mums, vad mycket gott! Och grattis i efterskott 🥳
Gjorde till vår bröllosdag för två veckor sedan, gudomligt god så ska göra den idag igen.
Vad kul att ni gillade den! Grattis på er dag, i efterskott 🥰
Den här tårtan är riktigt bra👌❤️! Går det att frysa med glasyren?
Tack! Vad glad jag blir 🥰 Absolut, det går bra ❤️
Hej Camilla! Testade att baka den här tårtan men fick bubblor i smeten till min botten. Är inte så duktig på att baka så tacksam om du kan komma mer råd och tips att undvika detta till nästa gång.
Hejhej! I regel så kan den få en del bubblor men som sen lägger sig när botten svalnat ❤️
Hej! Skulle det funka med vit choklad istället tro? 😌
Absolut!
Vad kan man använda istället för ägg.
Hejhej, har tyvärr inte prövat med detta recept ännu <3
Min kusin fick precis reda på att han var gluten allergiker. Vilket han inte blev så glad över eftersom att han älskar allt som jag bakar (enligt dina recept såklart). Så jag gjorde den här tårtan och han ÄLSKADE den mer än dina ”vanliga” recept.
Hejhej, åh vad glad jag blir att den uppskattades! ☺️
Går den att frysa?
Det går bra! 😊
Fantastisk god kake, mektig men utrolig god! Har bakt den flere ganger😊
Tack, vad fint att du gillade den! 😊
Hej bästa Camilla!Tänkte baka denna till kommande Eid. Tror du att den blir för söt om mörk choklad byts mot ljus choklad i glasyren och kan en utesluta honung i glasyren eller påverkar det konsistensen negativt?
Ett litet tips:
Beroende på vilken choklad som används tycker jag glasyren ibland kan bli för sträv eller besk. Smaka av glasyren med florsocker innan den stelnar för ett perfekt resultat.
Tack för ett bra recept! Jag har bakat den flera gånger och fått massor av glada tillrop 🙂
Toppen tips! Tack själv, vad kul att ni gillar den ☺️