
Ni som följer mig på min instagram, @camillahamid, vet att jag var i Göteborg i helgen och åt världens mest drömmiga chokladtårta på konditori Brogyllen. Så fort jag tagit första tuggan så bara smälte den i munnen och i samma stund visste jag att det här bara måste jag baka till bloggen! Sagt och gjort, här har ni den! En riktigt drömgod och dessutom glutenfri tryffeltårta.

Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar. Och jag meddelar härmed alla mina vänner på förväg att ni inte behöver sms:a mig och fråga om ni kan hämta upp denna goding för den ligger i säkert förvar i min mage.
Ingredienser (botten):
200 g smör
400 g mörk choklad
1,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö eller muscovadosocker
2 krm salt
8 ägg
Ingredienser (glasyr):
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 msk honung
2 msk smör
färska bär att dekorera med

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen till botten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör om tills det smält ihop helt och hållet över medelvärme till en jämn smet.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt strösocker, farinsocker och salt. Ha sedan i ett ägg i taget. Rör om mellan varje ägg.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Kanterna ska vara gräddade och mitten ska vara vobblig. Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med glasyr och bär.
- Grovhacka chokladen till glasyren och lägg i en värmetålig skål.
- Värm upp grädden i en kastrull bara precis tills den är påväg att börja koka. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en jämn glasyr.
- Ha sedan i smör och honung. Rör om till en jämn smet och låt svalna i rumstemperatur eller kylskåp till bredbar konsistens.
- Täck kakan i glasyren och dekorera med färska bär. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Denna blir nog att baka til min 34 års dag nu på fredag
Hoppas att den ska smaka 🙂
Denna tårtan blir succé hos mig varje gång vi har gäster! Sååå otroligt god 😍
Vad glad jag blir 😀