

Tre goda libanesiska röror enligt Zeina Mourtadas recept: muhammara, hummus & toum.
Till de goda maträtterna i avsnitt 7 av ”Iftar med…” bjöd Zeina Mourtada på tre stycken oförglömigt goda libanesiska röror i form av hummus, muhammara och toum.
Tre goda libanesiska röror enligt Zeina Mourtadas recept: muhammara, hummus & toum.
Till de goda maträtterna i avsnitt 7 av ”Iftar med…” bjöd Zeina Mourtada på tre stycken oförglömigt goda libanesiska röror i form av hummus, muhammara och toum.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Portioner: ca 4
Ingredienser
1 skål toum (fluffig libanesisk vitlökskräm), ca 4 portioner
2 äggvitor
1-3 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1)
Ca 2-3 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra
1 mellanstor skål muhammara
3 dl valnötter
1 dl stark eller mild paprikapuré
3/4 dl ströbröd
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
2-3 msk granatäppelsirap
1 färsk chili (går att uteslutas om du inte vill ha hetta)
0,5 tsk spiskummin
Salt & peppar
2-3 msk vatten
Olivolja
Rapsolja
1 skål hummus
500 g kokta kikärtor
4 msk ljus tahina (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1-2 citron (justera syra efter smak)
1 tsk salt
Ca 0,5-1 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)
Tips!
Toum:
Muhammara:
Hummus:
Portioner: ca 4st
Ingredienser
1 skål toum (fluffig libanesisk vitlökskräm), ca 4 portioner
2 äggvitor
1-3 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1)
Ca 2-3 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra
1 mellanstor skål muhammara
3 dl valnötter
1 dl stark eller mild paprikapuré
3/4 dl ströbröd
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk citronsaft
2-3 msk granatäppelsirap
1 färsk chili (går att uteslutas om du inte vill ha hetta)
0,5 tsk spiskummin
Salt & peppar
2-3 msk vatten
Olivolja
Rapsolja
1 skål hummus
500 g kokta kikärtor
4 msk ljus tahina (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1-2 citron (justera syra efter smak)
1 tsk salt
Ca 0,5-1 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)
TIPS!
Toum:
Muhammara:
Hummus:
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK