Receptet bakas i en rektangulär form med måtten 20×30 cm och ger 48 små bitar toscarutor.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en rektangulär form med måtten 20×30 cm med bakplåtspapper.
- Mördegsbotten: Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och ägg i en bunke eller matberedare bara precis tills det går ihop till en deg.
- Tryck ut degen i den rektangulära formen i ett jämnt lager. Ställ formen i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
- Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills den inte längre är blank. Under tiden kan du göra toscan.
- Tosca: Grovhacka alla nötter. Blanda ihop alla ingredienser till toscan utom nötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut på medelvärme under konstant värme. Sockerkristallerna ska ha smält och blandningen ska ha tjocknat något när den är redo.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner de grovhackade nötterna så att de fördelar sig jämnt i smeten.
- Häll toscasmeten över mördegsbotten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
- När kakan kommer ut ur ugnen kommer den inte att vara så fast. Den behöver stå i kylskåpet för att stelna i minst 4h innan du kan skära den i rutor.
- Dekoration: Grovhacka mjölkchokladen och lägg i en värmetålig bunke eller skål. Ställ skålen över ett vattenbad och rör om tills chokladen smält helt och hållet. Ta bort skålen från värmen och rör ner oljan.
- Skär upp toscakakan i rutor. Doppa rutorna i choklad till hälften, diagonalt (se bild ovan) eller garnera med choklad som du själv tycker blir snyggast.
- Ställ de färdigdoppade toscarutorna på en plåt med bakplåtspapper som får plats i kylen. Garnera med flingsalt och ställ i kylskåpet så att chokladen stelnar innan du serverar dem eller förvarar dem i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Ska testas! Makalöst snygga
Dessa var helt fantastiska, om ni ska baka något så ska ni baka dessa! Camillas recept kan man alltid lita på!
Tack snälla du för dina fina ord! Vad glad jag blir att du gillade dem 🥰
Såg i slutet att du hade tips för äggersättning/veganskt. SÅHÄR BRA TACK <3
Tack själv, hoppas det ska smaka 🥰
Hej! En fråga, ska man ha degen i kylen innan man gräddar den? 🙂
Hejhej, efter att du har tryckt ut degen i formen ska den stå i kylskåpet för att stelna i ca 20 minuter, innan du gräddar den ☺️
Jag är allergisk mot nötter. Kan jag använda puffat ris (Vårgårda) istället?
Det funkar! 😍