Toscamazarin med röda vinbär i långpanna

Fotograf: Ulrika Pousette

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
mazarinkaka i långpanna

Toscamazarin med röda vinbär i långpanna

Portioner: 16

Ingredienser

Mazarinkaka med röda vinbär
300 g mandelmassa
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron
250 g röda vinbär

Mandeltosca:
250 g flagad mandel
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk vispgrädde

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix i kakan och vetemjölet i toscan mot samma mängd glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan utan nötter genom att byta ut flagad mandel mot riven kokos.
  • Denna kaka funkar utmärkt att frysa in.

Dela receptet

Portioner: 16st

Ingredienser

Mazarinkaka med röda vinbär
300 g mandelmassa
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron
250 g röda vinbär

Mandeltosca:
250 g flagad mandel
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk vispgrädde

TIPS!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix i kakan och vetemjölet i toscan mot samma mängd glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan utan nötter genom att byta ut flagad mandel mot riven kokos.
  • Denna kaka funkar utmärkt att frysa in.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna (reklam) med måtten 30×40 cm och ger 16 stora eller 32 små bitar.

  1. Mazarinkaka med röda vinbär: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan förutom röda vinbär och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
  3. Häll upp smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager. Tryck ner hälften av de röda vinbären i smeten och låt resten ligga ovanpå.
  4. Grädda mazarinkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den börjat få lite yta. Under tiden kan du göra toscan.
  5. Mandeltosca: Ha ner alla ingredienser till toscan förutom flagad mandel i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
  6. Ta bort kastrullen från värmen, rör ner mandeln och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp den i bitar och serverar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna (reklam) med måtten 30×40 cm och ger 16 stora eller 32 små bitar.

  1. Mazarinkaka med röda vinbär: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Riv ner mandelmassan grovt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan förutom röda vinbär och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
  3. Häll upp smeten i formen och bred ut den i ett jämnt lager. Tryck ner hälften av de röda vinbären i smeten och låt resten ligga ovanpå.
  4. Grädda mazarinkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den börjat få lite yta. Under tiden kan du göra toscan.
  5. Mandeltosca: Ha ner alla ingredienser till toscan förutom flagad mandel i en kastrull. Smält ihop och låt koka under omrörning i ca 5 minuter eller tills sockerkristallerna smält och smeten tjocknat.
  6. Ta bort kastrullen från värmen, rör ner mandeln och klicka ut toscasmeten på kakan. Grädda kakan i ytterligare 15 minuter.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet i rumstemperatur innan du skär upp den i bitar och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix i kakan och vetemjölet i toscan mot samma mängd glutenfri mjölmix.
  • Gör kakan utan nötter genom att byta ut flagad mandel mot riven kokos.
  • Denna kaka funkar utmärkt att frysa in.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?