Toscabrownie

Ni vet nog redan vid det här laget hur mycket jag älskar sega brownies. Senaste tillskottet i min fudge brownie familj är denna goding med en riktigt god chokladtosca-topping. Tuggmotståndet från nötterna och den knäckiga toscan gör den här brownieupplevelsen till rena drömmen. På riktigt, ni måste prova! Hade det inte varit för att jag är utomlands just nu så hade jag bakat en till sats på studs.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Toscabrownie

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl vetemjöl

Ingredienser (chokladtosca med mandel):
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk mörk sirap
1 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 msk mjölk
175 g sötmandel

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (fudge brownie):
150 g smör
2,75 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1,75 dl vetemjöl

Ingredienser (chokladtosca med mandel):
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk mörk sirap
1 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 msk mjölk
175 g sötmandel

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en  rektangulär form med måtten15x22 cm.

  1. Fudge brownie: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och blanda ihop.
  4. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget.
  5. Tillsätt till sist vetemjöl och vänd försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med chokladtoscan.
  8. Chokladtosca: Hacka sötmandeln i grova bitar.
  9. Blanda alla ingredienser förutom sötmandeln i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
  10. Blanda ner den grovhackade sötmandeln i kastrullen och fördela toscan över brownien. Låt stelna i kylskåpet innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en  rektangulär form med måtten15x22 cm.

  1. Fudge brownie: Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  3. Tillsätt strösocker, kakao, vaniljsocker och blanda ihop.
  4. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget.
  5. Tillsätt till sist vetemjöl och vänd försiktigt med en slickepott till en slät smet.
  6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med chokladtoscan.
  8. Chokladtosca: Hacka sötmandeln i grova bitar.
  9. Blanda alla ingredienser förutom sötmandeln i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
  10. Blanda ner den grovhackade sötmandeln i kastrullen och fördela toscan över brownien. Låt stelna i kylskåpet innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?