Toffifeegrottor

91 röster
toffifeegrottor
Inlägget innehåller adlinks.

Drömgoda toffifeegrottor – mördegskakor med en gömma av toffifee.

Ok, så jag har helt klart en grej för småkakor just nu. Men det är inte bara för att jag tycker att det är så vansinnigt gott utan för att ni verkar ÄLSKA dem! Och jag förstår er. Det underbara med småkakor är att de ofta inte kräver särskilt mycket ingredienser och ändå blir fantastiskt goda.

Som till exempel dessa toffifeegrottor. Toffifee i sig självt har liksom tre lager: kola, hasselnöt och choklad. Genom att bara trycka ner en sådan i en småkaka har man helt plötsligt en småkaka deluxe. Särskilt om man toppar med flingsalt också.

toffifee småkakor
Så mycket gott i en och samma lilla kaka.

Receptet ger 24 stycken toffifeegrottor och bakas i en minimuffinsplåt som du kan köpa HÄR!

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g mjukt, rumstempererat smör

24 stycken toffifee (ca 2 askar med toffifee à 125g)

flingsalt att toppa med.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Ha ner vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Blanda ihop.
  3. Tillsätt smöret och arbeta ihop för hand bara precis till det går ihop till en deg. Överarbeta inte degen, då kommer du att förlora sprödheten.
  4. Dela degen i 24 lika stora bitar. Rulla till jämna bollar och lägg en boll i varje hål i muffinsplåten. Degen innehåller så mycket smör att kakorna inte kommer att fastna i plåten.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Så fort kakorna kommit ut ur ugnen och medan de fortfarande är varma, trycker du ner en toffifeegodis i mitten på varje kaka.
  6. Vänta tills chokladen på kakorna stelnat en aning innan du toppar med flingsalt.

TIPS!

  • Gör dina kakor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

18 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yasmeen
Yasmeen
2 år sedan

Dessa måste jag testa!! 😊

Sahar
Sahar
2 år sedan

Kakorna blev för spröda och föll ihop när jag försökte trycka ner tofifee. Vad kan jag gjort för fel? För länge i ugn?

Kristina
Kristina
2 år sedan

it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IGpost. Which is correct?

Kristina Lindstrom
Kristina Lindstrom
2 år sedan

it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IG post Which is correct?

Freja
Freja
1 år sedan

Kan man frysa in dem så att dem håller sig fräscha längre?

Maria
Maria
1 år sedan

Om man inte har en minimuffinsplåt, kan man ta något annat då?

Monica
Monica
1 år sedan

Kan man använda små formar istället, typ sådana man har till hallongrottor, om man inte har en muffinsplåt?

Ulla
Ulla
1 år sedan

Kan man grädda dem i aluminiumformar också eller blir dom för svaga när man ska trycka ner toffifeen?

Christina
Christina
1 år sedan

Väger du de torra ingredienserna som mjöl och socker, eller använder du decilitermått?

Ann Bergman
Ann Bergman
1 år sedan

Man kan väl använda vanliga småbrödsformar istället?

Jeanette
Jeanette
1 år sedan

Har aldrig bakat mördegskakor men tänkte testa dessa. Flyter dessa ut något? Har bara form med tolv muffins och undrar om man bara rullat degen till bollar och lägger i mitten? Flyter de ut sen? Ska bli spännande att testa 😊

Lirane Nisubire
8 månader sedan

Dem ser så goda ut!!!!!!!

18
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x