Toffifeegrottor

52 röster
toffifeegrottor
Inlägget innehåller adlinks.

Drömgoda toffifeegrottor – mördegskakor med en gömma av toffifee.

Ok, så jag har helt klart en grej för småkakor just nu. Men det är inte bara för att jag tycker att det är så vansinnigt gott utan för att ni verkar ÄLSKA dem! Och jag förstår er. Det underbara med småkakor är att de ofta inte kräver särskilt mycket ingredienser och ändå blir fantastiskt goda.

Som till exempel dessa toffifeegrottor. Toffifee i sig självt har liksom tre lager: kola, hasselnöt och choklad. Genom att bara trycka ner en sådan i en småkaka har man helt plötsligt en småkaka deluxe. Särskilt om man toppar med flingsalt också.

toffifee småkakor
Så mycket gott i en och samma lilla kaka.

Receptet ger 24 stycken toffifeegrottor och bakas i en minimuffinsplåt som du kan köpa HÄR!

Ingredienser:

4,5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g mjukt, rumstempererat smör

24 stycken toffifee (ca 2 askar med toffifee à 125g)

flingsalt att toppa med.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Ha ner vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Blanda ihop.
  3. Tillsätt smöret och arbeta ihop för hand bara precis till det går ihop till en deg. Överarbeta inte degen, då kommer du att förlora sprödheten.
  4. Dela degen i 24 lika stora bitar. Rulla till jämna bollar och lägg en boll i varje hål i muffinsplåten. Degen innehåller så mycket smör att kakorna inte kommer att fastna i plåten.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Så fort kakorna kommit ut ur ugnen och medan de fortfarande är varma, trycker du ner en toffifeegodis i mitten på varje kaka.
  6. Vänta tills chokladen på kakorna stelnat en aning innan du toppar med flingsalt.

TIPS!

  • Gör dina kakor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.
Prenumerera
Notis om
guest
11 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yasmeen
Yasmeen
4 månader sedan

Dessa måste jag testa!! 😊

Sahar
Sahar
4 månader sedan

Kakorna blev för spröda och föll ihop när jag försökte trycka ner tofifee. Vad kan jag gjort för fel? För länge i ugn?

Kristina
Kristina
4 månader sedan

it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IGpost. Which is correct?

Kristina Lindstrom
Kristina Lindstrom
4 månader sedan

it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IG post Which is correct?

Freja
Freja
2 månader sedan

Kan man frysa in dem så att dem håller sig fräscha längre?

Ann Bergman
Ann Bergman
24 dagar sedan

Man kan väl använda vanliga småbrödsformar istället?

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x