Toffifeegrottor

Inlägget innehåller adlinks.

Drömgoda toffifeegrottor – mördegskakor med en gömma av toffifee.

Ok, så jag har helt klart en grej för småkakor just nu. Men det är inte bara för att jag tycker att det är så vansinnigt gott utan för att ni verkar ÄLSKA dem! Och jag förstår er. Det underbara med småkakor är att de ofta inte kräver särskilt mycket ingredienser och ändå blir fantastiskt goda.

Som till exempel dessa toffifeegrottor. Toffifee i sig självt har liksom tre lager: kola, hasselnöt och choklad. Genom att bara trycka ner en sådan i en småkaka har man helt plötsligt en småkaka deluxe. Särskilt om man toppar med flingsalt också.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

toffifeegrottor

Toffifeegrottor

Portioner: 24

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjukt, rumstempererat smör
24 stycken toffifee (ca 2 askar med toffifee à 125g)
flingsalt att toppa med.

Tips!

  • Gör dina kakor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g mjukt, rumstempererat smör
24 stycken toffifee (ca 2 askar med toffifee à 125g)
flingsalt att toppa med.

TIPS!

  • Gör dina kakor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger 24 stycken toffifeegrottor och bakas i en minimuffinsplåt som du kan köpa HÄR!

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Ha ner vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Blanda ihop.
  3. Tillsätt smöret och arbeta ihop för hand bara precis till det går ihop till en deg. Överarbeta inte degen, då kommer du att förlora sprödheten.
  4. Dela degen i 24 lika stora bitar. Rulla till jämna bollar och lägg en boll i varje hål i muffinsplåten. Degen innehåller så mycket smör att kakorna inte kommer att fastna i plåten.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Så fort kakorna kommit ut ur ugnen och medan de fortfarande är varma, trycker du ner en toffifeegodis i mitten på varje kaka.
  6. Vänta tills chokladen på kakorna stelnat en aning innan du toppar med flingsalt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger 24 stycken toffifeegrottor och bakas i en minimuffinsplåt som du kan köpa HÄR!

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Ha ner vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Blanda ihop.
  3. Tillsätt smöret och arbeta ihop för hand bara precis till det går ihop till en deg. Överarbeta inte degen, då kommer du att förlora sprödheten.
  4. Dela degen i 24 lika stora bitar. Rulla till jämna bollar och lägg en boll i varje hål i muffinsplåten. Degen innehåller så mycket smör att kakorna inte kommer att fastna i plåten.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Så fort kakorna kommit ut ur ugnen och medan de fortfarande är varma, trycker du ner en toffifeegodis i mitten på varje kaka.
  6. Vänta tills chokladen på kakorna stelnat en aning innan du toppar med flingsalt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
18 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Yasmeen
Yasmeen
3 years ago

Dessa måste jag testa!! 😊

Sahar
Sahar
3 years ago

Kakorna blev för spröda och föll ihop när jag försökte trycka ner tofifee. Vad kan jag gjort för fel? För länge i ugn?

Kristina
Kristina
3 years ago

it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IGpost. Which is correct?

Kristina Lindstrom
Kristina Lindstrom
3 years ago

it says 200 degrees on the recipe on your blogg. But 175 on IG post Which is correct?

Freja
Freja
3 years ago

Kan man frysa in dem så att dem håller sig fräscha längre?

Maria
Maria
3 years ago

Om man inte har en minimuffinsplåt, kan man ta något annat då?

Monica
Monica
3 years ago

Kan man använda små formar istället, typ sådana man har till hallongrottor, om man inte har en muffinsplåt?

Ulla
Ulla
3 years ago

Kan man grädda dem i aluminiumformar också eller blir dom för svaga när man ska trycka ner toffifeen?

Christina
Christina
3 years ago

Väger du de torra ingredienserna som mjöl och socker, eller använder du decilitermått?

Ann Bergman
Ann Bergman
3 years ago

Man kan väl använda vanliga småbrödsformar istället?

Jeanette
Jeanette
3 years ago

Har aldrig bakat mördegskakor men tänkte testa dessa. Flyter dessa ut något? Har bara form med tolv muffins och undrar om man bara rullat degen till bollar och lägger i mitten? Flyter de ut sen? Ska bli spännande att testa 😊

Lirane Nisubire
2 years ago

Dem ser så goda ut!!!!!!!

Tips!

  • Gör dina kakor glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 5 dl glutenfri mjölmix och 1 dl majsstärkelse.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?