Tres leches, en himmelskt saftig och mjuk kaka dränkt i tre sorters mjölk.
När jag var på fikasafari i London i somras så testade jag en massa milk cakes, tres leches. Både den klassiska varianten och olika smaksättningar. Jag har inte kunnat sluta tänka på dem sedan dess och blev inspirerad att testa egna varianter. Först ut har vi en med smak av tiramisu!
Den här tiramisu tres leches är en drömlik kombination av två klassiska desserter – den saftiga tres leches-kakan och den krämiga, kaffeinfuserade tiramisun! Här får du en luftig sockerkaka som suger åt sig en smakrik mjölkblandning med snabbkaffe, toppad med en sammetslen mascarponekräm och ett lager kakao. Resultatet? En fuktig, krämig och ljuvligt god dessert som smälter i munnen.
Den här tiramisu-inspirerade tres leches-kakan är perfekt att bjuda på vid festliga tillfällen eller när du vill lyxa till fikastunden. Kakan bakas i en rund springform på 24 cm, sticks hål i direkt efter gräddning och dränks sedan i en blandning av sötad och osötad kondenserad mjölk samt vispgrädde med en djup kaffesmak.
Toppad med en len mascarponekräm och ett generöst lager kakao blir den här desserten en favorit hos alla som älskar både tiramisu och tres leches. Enkelt att baka och ännu godare dagen efter när smakerna fått sätta sig. Följ receptet och njut av en fuktig, smakrik och lyxig efterrätt!


Tiramisu Tres Leches – Tips för att lyckas:
- Vispa ägg och socker riktigt fluffigt – Minst 5 minuter för att få en luftig kaka.
- Stick många hål i kakan – Så att mjölkblandningen tränger in jämnt i hela kakan.
- Häll mjölkblandningen långsamt över kakan – Vänta mellan omgångarna så att den hinner suga åt sig vätskan.
- Använd kylskåpskall mascarpone och grädde – För att få en fast och fluffig mascarponekräm.
- Sikta över kakao precis innan servering – Så att den håller sig fräsch och inte smälter in i krämen.