Så här gör du:
- Kakan: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diamerer på 24 cm med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med hjälp av en elvisp till dubbel storlek.
- Vänd försiktigt ner vetemjöl och vaniljsocker till en jämn smet.
- Häll upp smeten i springformen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
- Stick små hål i kakan med hjälp av en gaffel så fort den kommit ut ur ugnen. Låt svalna medan du blandar ihop mjölkblandningen.
- Mjölkblandning: Blanda ihop alla ingredienserna till mjölkblandningen i en bunke. Se till att så mycket av kaffet som möjligt löser upp sig i blandningen innan du häller den över kakan.
- Häll blandningen försiktigt över kakan, lite i taget så att den hinner suga åt sig all vätska.
- Mascarponekräm: Se till att både vispgrädde och mascarpone är kylskåpskalla. Vispa ihop dem tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp.
- Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop med en slickepott.
- Bre ut krämen över kakan. Pudra med kakao. Servera direkt.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.