Subway cookies

179 röster
subway cookies recept
Drömgoda subway cookies – att baka dem hemma själv är både enkelt och väldigt gott.

Ett av mina första recept på bloggen för sisådär 6 år sedan var ett recept på Subway cookies, alltså cookies som smakar som de som finns att köpa på Subway. Jag älskar maten på Subway men jag älskar kakorna ännu mer. Kan helt ärligt säga att det först och främst är för kakorna jag åker dit. Maten är lit mer som ett tillbehör haha!

Mycket har hänt sedan 6 år sedan och idag bakar jag mina Subway cookies lite annorlunda från det första receptet. Så det är inte mer än rätt att ni får mitt uppdaterade recept. Jag passade dessutom på att spela in en Youtube-video där jag steg för steg visar hur man bakar dem, som ni hittar lite längre ner i receptet.

Receptet ger ca 20 subway cookies per smak.

Vanliga Subway cookies med mörk choklad:

150 g smör

1 dl strösocker

1,25 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat

150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

Ljusa subway cookies med vit choklad & macadamianötter:

150 g smör

2 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat

150 g vit choklad

100 g macadamianötter (rostade & saltade)

Mörka subway cookies med mörk- och vit choklad:

150 g smör

1 dl strösocker

1,25 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

2 msk kakao

0,5 tsk bikarbonat

100 g mörk choklad (55% kakaohalt)

100 g vit choklad

Steg för steg – video på hur man bakar Subway cookies.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Ha sedan ner vetemjöl, salt och bikarbonat (gör du mörka subway cookies ska du även ha i kakao i detta steg). Rör ihop till en kladdig deg med slickepott.
  5. Grovhacka den choklad eller de nötter du ska smaksätta dina kakor med. Ha ner dem i bunken och rör om tills allt fördelat sig jämnt i degen.
  6. Plasta in bunken för varje smak och låt stå i kylskåpet i minst 20 min.
  7. Rulla degen till lika stora bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg kakbollarna på plåtarna med generöst med mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddning.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit matta i färgen och fått en gräddad kant. Ska du dekorera kakorna med ännu mer choklad så kan du göra det när de precis kommit ut ur ugnen och är supervarma så att chokladen fäster.
  9. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar i lufttät burk i kylskåpet.

TIPS!

  • En följare har testat följande för glutenfritt: Byt ut mjölet mot 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk.

Författare: Camilla Hamid

Prenumerera
Notis om
guest
65 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ali
Ali
7 månader sedan

Kan man inte dela en deg i tre olika delar?

Nathalie Hansen
Nathalie Hansen
7 månader sedan

Kan man göra dessa glutenfria? 🙂

Amanda
Amanda
7 månader sedan

Bäst att förvara i skafferi, kyl eller frys om man vill att de ska hålla ett tag? 🥰

Mimmi Andersson
Mimmi Andersson
7 månader sedan

Så goda, tack receptet!<3

Elsa Delvert
Elsa Delvert
7 månader sedan

Kan man använda mjölkchoklad istället för mörkchoklad?

Erica
Erica
7 månader sedan

Jag som äter glutenfritt kunde inte bärga mig utan testa lite olika varianter till att göra dem glutenfria, bäst tyckte jag det blev att använda 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk!

Cicci
Cicci
7 månader sedan

Lite fundersam till hur jag ska göra. Du skriver: Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.

Men ska jag smälta smöret? Det står så men så står det vispa ihop smör osv och avsluta med det smälta smöret. Får inte ihop det riktigt?

Cicci
Cicci
7 månader sedan

Kunde iof kolla videon först så förstod jag 😉 nu ska jag baka 🙂

Emilia
Emilia
6 månader sedan

Kan man ta 200 g vit choklad istället för 100 g mörk och 100 g vit?

Carina
Carina
6 månader sedan

Vilken sort farinsocker?

Agnes
Agnes
6 månader sedan

Glutenfria snälla

klara
klara
6 månader sedan

.

Last edited 6 månader sedan by klara
Clara
Clara
6 månader sedan

Går det bra att bara skippa macadamianötterna eller ska man öka någonting annat då?🤔

Linnéa
Linnéa
6 månader sedan

Gjorde dina cookies idag, men dom flöt inte ut särskilt mycket…. Vad kan jag har gjort för fel? (Goda blev dom förstås ändå!)

Linnéa
Linnéa
Svara på  Camilla Hamid
14 dagar sedan

Nejje, alltid med smör förstås! 😋

Malin Rehnberg
Malin Rehnberg
6 månader sedan

Jag får inte mina att flyta ut. Vad kan jag göra för fel då?

Emilia
Emilia
6 månader sedan

Kan man andvända mjölkchoklad istället för mörk?☺️

Emilia
Emilia
6 månader sedan

Mina kakor flöt inte ut, de var bara bollar och jag hade inte ens haft de i kylen.

Margot Djäkner
Margot Djäkner
5 månader sedan

Under punkt tre står det att man ska vispa ihop bl à smöret med andra ingredienser, efter det står det att man ska tillsätta smöret, när ska smöret tillsättas?

Erika
Erika
Svara på  Margot Djäkner
5 månader sedan

Undrar också över denna, är något förvirrad. 😂

Matilda
Matilda
Svara på  Margot Djäkner
4 månader sedan

Blev också lite förvirrad av detta 🙂 Enligt videon ska det smälta smöret tillsättas mellan punkt 3 och 4 i receptet, så jag misstänker att det smugit sig in ett extra ord i meningen?
Hur som blev kakorna sååå fantastiskt goda och fina!! Tack för ett toppen-recept!

Angelica
Angelica
5 månader sedan

Det här är det godaste jag varit med om!! Måste dock skaffa mig en glasskopa, men alltså det är receptet får mig att känna mig som ett proffs. Dessutom skulle jag nästan kunna säga att dem smakar bättre än på Subway!

7D845246-531B-4DC6-8C0E-C52196152D88.jpeg
Pernilla Ellis
Pernilla Ellis
5 månader sedan

Så goda! Extra plus var att det var så lätt att göra 🤩

Frida
Frida
5 månader sedan

Mina ville inte flyta ut helt i ugnen och vet inte varför.

image.jpg
Lina
Lina
4 månader sedan

Bästa receptet! Har gjort de glutenfria flera gånger och de är de bästa jag gjort.

Emilia
Emilia
4 månader sedan

Hur länge håller dom i kylskåpet? ☺️

Sandra
Sandra
4 månader sedan

Kan man frysa dem?

Marwa
Marwa
3 månader sedan

Mmmmmm…. De blev jättegoda, jag bakar de nästan alltid 🥰🥰🥰 Tack Camilla

Marwa
Marwa
Svara på  Camilla Hamid
2 månader sedan

👍👍👍

Josefine
Josefine
3 månader sedan

Gjorde dessa och mina smälte inte ut alls vad kan jag ha gjort för fel?

Sanna
Sanna
2 månader sedan

Kan man använda sig av bakpulver istället för bikarbonat? 🙂

Yasmina
Yasmina
2 månader sedan

Hej!
Om man har ägg i storlek S. Ska man använda 2 st då? Går de att göra kakorna utan choklad? Har ingen hemma men är så sugen haha!

Anna
Anna
2 månader sedan

Kan man byta ut ägget mot något?

Niklas
Niklas
1 månad sedan

Hej!

Ska prova att baka de glutenfria! Har en mindre fundering, fiberhusk. Byter man ut det mot något eller adderar man det bara?😊

Mvh, Niklas

Lisa
Lisa
1 månad sedan

En dum fråga kanske – i de ljusa kakorna med vit choklad, går det att utesluta nötterna? Kram 💕 (edit: såg precis att du redan svarat på den här kommentaren, var lite för snabb 😅)

Last edited 1 månad sedan by Lisa
Monnika Sjögren
Monnika Sjögren
27 dagar sedan

Jättegoda! Rekommenderar starkt, men man kan även använda vita chokladknappar och blanda runt lite. Känsla: 🤤😍

Nelly Löfgren
Nelly Löfgren
27 dagar sedan

Hej! Jättegoda kakor men jag gillade mest att ha 1,5 tsk salt då de smakar karamell aktigt!

Michaela
Michaela
12 dagar sedan

Såååå goda

65
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x