Subway cookies

365 röster
subway cookies recept
Drömgoda subway cookies – att baka dem hemma själv är både enkelt och väldigt gott.

Ett av mina första recept på bloggen för sisådär 6 år sedan var ett recept på Subway cookies, alltså cookies som smakar som de som finns att köpa på Subway. Jag älskar maten på Subway men jag älskar kakorna ännu mer. Kan helt ärligt säga att det först och främst är för kakorna jag åker dit. Maten är lit mer som ett tillbehör haha!

Mycket har hänt sedan 6 år sedan och idag bakar jag mina Subway cookies lite annorlunda från det första receptet. Så det är inte mer än rätt att ni får mitt uppdaterade recept. Jag passade dessutom på att spela in en Youtube-video där jag steg för steg visar hur man bakar dem, som ni hittar lite längre ner i receptet.

Receptet ger ca 20 subway cookies per smak.

Vanliga Subway cookies med mörk choklad:

150 g smör

1 dl strösocker

1,25 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat

150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

Ljusa subway cookies med vit choklad & macadamianötter:

150 g smör

2 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat

150 g vit choklad

100 g macadamianötter (rostade & saltade)

Mörka subway cookies med mörk- och vit choklad:

150 g smör

1 dl strösocker

1,25 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

2 msk kakao

0,5 tsk bikarbonat

100 g mörk choklad (55% kakaohalt)

100 g vit choklad

Steg för steg – video på hur man bakar Subway cookies.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Vispa ihop strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Ha sedan ner vetemjöl, salt och bikarbonat (gör du mörka subway cookies ska du även ha i kakao i detta steg). Rör ihop till en kladdig deg med slickepott.
  5. Grovhacka den choklad eller de nötter du ska smaksätta dina kakor med. Ha ner dem i bunken och rör om tills allt fördelat sig jämnt i degen.
  6. Plasta in bunken för varje smak och låt stå i kylskåpet i minst 20 min.
  7. Rulla degen till lika stora bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg kakbollarna på plåtarna med generöst med mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddning.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit matta i färgen och fått en gräddad kant. Ska du dekorera kakorna med ännu mer choklad så kan du göra det när de precis kommit ut ur ugnen och är supervarma så att chokladen fäster.
  9. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar i lufttät burk i kylskåpet.

TIPS!

  • En följare har testat följande för glutenfritt: Byt ut mjölet mot 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk.

Författare: Camilla Hamid

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

98 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ali
Ali
1 år sedan

Kan man inte dela en deg i tre olika delar?

Julia
Julia
1 år sedan

Skulle man kunna göra den varianten med hallon som finns på subway och i så fall hur?
Älskar dina recept!

Nathalie Hansen
Nathalie Hansen
1 år sedan

Kan man göra dessa glutenfria? 🙂

Lina
Lina
Svara på  Nathalie Hansen
10 månader sedan

Hej! Jag brukar göra dessa glutenfria, möjligt att de flyter ut lite mer men funkar och smakar toppen annars.

Amanda
Amanda
1 år sedan

Bäst att förvara i skafferi, kyl eller frys om man vill att de ska hålla ett tag? 🥰

Ida
Ida
1 år sedan

Hej!
Det absolut bästa receptet på kakor och jag älskar kakor! Jag är gravid igen och gar cravings men både jag och dottern är nog allergiska mot ägg 😭 snälla Camilla, hur gör jag dem äggfria? Har du något bra tips eller liknande recept. Tack på förhand! ❤

Mimmi Andersson
Mimmi Andersson
1 år sedan

Så goda, tack receptet!<3

Elsa Delvert
Elsa Delvert
1 år sedan

Kan man använda mjölkchoklad istället för mörkchoklad?

Erica
Erica
1 år sedan

Jag som äter glutenfritt kunde inte bärga mig utan testa lite olika varianter till att göra dem glutenfria, bäst tyckte jag det blev att använda 3.5 dl glutenfritt mjöl och 1 msk fiberhusk!

Cicci
Cicci
1 år sedan

Lite fundersam till hur jag ska göra. Du skriver: Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.

Men ska jag smälta smöret? Det står så men så står det vispa ihop smör osv och avsluta med det smälta smöret. Får inte ihop det riktigt?

Cicci
Cicci
1 år sedan

Kunde iof kolla videon först så förstod jag 😉 nu ska jag baka 🙂

Emilia
Emilia
1 år sedan

Kan man ta 200 g vit choklad istället för 100 g mörk och 100 g vit?

Mikki
Mikki
1 år sedan

är det viktigt att ha farinsocker i dom mörk bruna?

Carina
Carina
1 år sedan

Vilken sort farinsocker?

Agnes
Agnes
1 år sedan

Glutenfria snälla

klara
klara
1 år sedan

.

Last edited 1 år sedan by klara
Clara
Clara
1 år sedan

Går det bra att bara skippa macadamianötterna eller ska man öka någonting annat då?🤔

Linnéa
Linnéa
1 år sedan

Gjorde dina cookies idag, men dom flöt inte ut särskilt mycket…. Vad kan jag har gjort för fel? (Goda blev dom förstås ändå!)

Linnéa
Linnéa
Svara på  Camilla Hamid
11 månader sedan

Nejje, alltid med smör förstås! 😋

Malin Rehnberg
Malin Rehnberg
1 år sedan

Jag får inte mina att flyta ut. Vad kan jag göra för fel då?

Emilia
Emilia
1 år sedan

Kan man andvända mjölkchoklad istället för mörk?☺️

Emilia
Emilia
1 år sedan

Mina kakor flöt inte ut, de var bara bollar och jag hade inte ens haft de i kylen.

Margot Djäkner
Margot Djäkner
1 år sedan

Under punkt tre står det att man ska vispa ihop bl à smöret med andra ingredienser, efter det står det att man ska tillsätta smöret, när ska smöret tillsättas?

Erika
Erika
Svara på  Margot Djäkner
1 år sedan

Undrar också över denna, är något förvirrad. 😂

Matilda
Matilda
Svara på  Margot Djäkner
1 år sedan

Blev också lite förvirrad av detta 🙂 Enligt videon ska det smälta smöret tillsättas mellan punkt 3 och 4 i receptet, så jag misstänker att det smugit sig in ett extra ord i meningen?
Hur som blev kakorna sååå fantastiskt goda och fina!! Tack för ett toppen-recept!

Angelica
Angelica
1 år sedan

Det här är det godaste jag varit med om!! Måste dock skaffa mig en glasskopa, men alltså det är receptet får mig att känna mig som ett proffs. Dessutom skulle jag nästan kunna säga att dem smakar bättre än på Subway!

7D845246-531B-4DC6-8C0E-C52196152D88.jpeg
Pernilla Ellis
Pernilla Ellis
1 år sedan

Så goda! Extra plus var att det var så lätt att göra 🤩

Frida
Frida
1 år sedan

Mina ville inte flyta ut helt i ugnen och vet inte varför.

image.jpg
Lina
Lina
1 år sedan

Bästa receptet! Har gjort de glutenfria flera gånger och de är de bästa jag gjort.

Emilia
Emilia
1 år sedan

Hur länge håller dom i kylskåpet? ☺️

Sandra
Sandra
1 år sedan

Kan man frysa dem?

Sandra
Sandra
1 år sedan

Hej
Kan man göra helt utan choklad? Tycker inte om choklad men gillar det sega med dessa kakor

Rarwww
Rarwww
1 år sedan

Hej fungerar det me 70% procent kakohalt istället för 55% ?

Ermina
Ermina
1 år sedan

Med vad kan jag ersätta ljus sirap?

Marwa
Marwa
1 år sedan

Mmmmmm…. De blev jättegoda, jag bakar de nästan alltid 🥰🥰🥰 Tack Camilla

Marwa
Marwa
Svara på  Camilla Hamid
1 år sedan

👍👍👍

Josefine
Josefine
1 år sedan

Gjorde dessa och mina smälte inte ut alls vad kan jag ha gjort för fel?

Sanna
Sanna
1 år sedan

Kan man använda sig av bakpulver istället för bikarbonat? 🙂

Louise
Louise
Svara på  Camilla Hamid
5 månader sedan

Jag bytte ut bikarbonat mot bakpulver dubbla mängden. Blev superbra!

Yasmina
Yasmina
1 år sedan

Hej!
Om man har ägg i storlek S. Ska man använda 2 st då? Går de att göra kakorna utan choklad? Har ingen hemma men är så sugen haha!

Anna
Anna
1 år sedan

Kan man byta ut ägget mot något?

Niklas
Niklas
1 år sedan

Hej!

Ska prova att baka de glutenfria! Har en mindre fundering, fiberhusk. Byter man ut det mot något eller adderar man det bara?😊

Mvh, Niklas

Lisa
Lisa
1 år sedan

En dum fråga kanske – i de ljusa kakorna med vit choklad, går det att utesluta nötterna? Kram 💕 (edit: såg precis att du redan svarat på den här kommentaren, var lite för snabb 😅)

Last edited 1 år sedan by Lisa
Monnika Sjögren
Monnika Sjögren
1 år sedan

Jättegoda! Rekommenderar starkt, men man kan även använda vita chokladknappar och blanda runt lite. Känsla: 🤤😍

Nelly Löfgren
Nelly Löfgren
1 år sedan

Hej! Jättegoda kakor men jag gillade mest att ha 1,5 tsk salt då de smakar karamell aktigt!

Michaela
Michaela
11 månader sedan

Såååå goda

Felicia
Felicia
11 månader sedan

Mina flöt inte heller ut och jag bakade med smör och helt enligt receptet 🤔

Bert
Bert
11 månader sedan

Kan man göra dom äggfria? Är allergisk

Last edited 11 månader sedan by Bert
Diana
Diana
10 månader sedan

Vilken smör ska jag ha?

Karin
Karin
10 månader sedan

Som många andra här så flöt inte mina mörka cookies ut. Hade smör och ett vanligt ägg. Vägde mitt mjöl för att få korrekt mängd. Gjorde som på filmen. Såg nu att det är samma mängd mjöl som de utan kakao I smeten. Behövs inte kakaon kompenseras på något sätt?

Daniella
Daniella
9 månader sedan

Om man inte har en glasskopa, hur mkt ska varje kaka väga på ett ungefär? Har en matskedsmått som är rundat kan man använda de tro eller blir det för lite deg?

Isabelle
Isabelle
9 månader sedan

Gjorde en julvariant av det första receptet genom att tillsätta 4 tsk kanel och byta ut ca 50gr av chokladen mot torkade tranbär. Blev jättegoda och passar perfekt till julfikat!

Frida
Frida
8 månader sedan

Mina smälte inte heller ner fast jag använde smör 😔

Frida
Frida
7 månader sedan

Mina kakor flyter inte ut. De blir ca 1,5cm höga och ca 4-5 cm i diameter. Vad kan jag ha gjort fel?

Lillian Bergström
Lillian Bergström
7 månader sedan

Hej Camilla, nu har ju nämnda varumärke en kaka med kokossmak (som är helt underbar) har du möjligen nån ide om hur jag ändrar i något av dina recept för att få med kokossmaken?

Elin
Elin
5 månader sedan

Hej Camilla! Testade att göra både vanliga cookies och dom mörka, dom vanliga flöt ut hur fint som helst medan dom mörka bara blev bollar, dock fortfarande riktigt goda. Jag märkte dock att det är samma mängd vätska men mer mängd torra ingredienser i dom mörka och undrar hur det kan var så? Använde smör i bägge som du skrivit till andra att det kan bero på

98
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x