Subway cookies

84 röster
subway cookies recept
Drömgoda subway cookies – att baka dem hemma själv är både enkelt och väldigt gott.

Ett av mina första recept på bloggen för sisådär 6 år sedan var ett recept på Subway cookies, alltså cookies som smakar som de som finns att köpa på Subway. Jag älskar maten på Subway men jag älskar kakorna ännu mer. Kan helt ärligt säga att det först och främst är för kakorna jag åker dit. Maten är lit mer som ett tillbehör haha!

Mycket har hänt sedan 6 år sedan och idag bakar jag mina Subway cookies lite annorlunda från det första receptet. Så det är inte mer än rätt att ni får mitt uppdaterade recept. Jag passade dessutom på att spela in en Youtube-video där jag steg för steg visar hur man bakar dem, som ni hittar lite längre ner i receptet.

Receptet ger ca 20 subway cookies per smak.

Vanliga Subway cookies med mörk choklad:

150 g smör

1 dl strösocker

1,25 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat

150 g mörk choklad (55% kakaohalt)

Ljusa subway cookies med vit choklad & macadamianötter:

150 g smör

2 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat

150 g vit choklad

100 g macadamianötter (rostade & saltade)

Mörka subway cookies med mörk- och vit choklad:

150 g smör

1 dl strösocker

1,25 dl farinsocker

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

2 msk kakao

0,5 tsk bikarbonat

100 g mörk choklad (55% kakaohalt)

100 g vit choklad

Steg för steg – video på hur man bakar Subway cookies.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Vispa ihop smör, strösocker, vaniljsocker, ägg och farinsocker/ljus sirap (beroende på vilken smak du gör) till en krämig smet med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och fortsätt vispa tills det går ihop till en jämn smet.
  4. Ha sedan ner vetemjöl, salt och bikarbonat (gör du mörka subway cookies ska du även ha i kakao i detta steg). Rör ihop till en kladdig deg med slickepott.
  5. Grovhacka den choklad eller de nötter du ska smaksätta dina kakor med. Ha ner dem i bunken och rör om tills allt fördelat sig jämnt i degen.
  6. Plasta in bunken för varje smak och låt stå i kylskåpet i minst 20 min.
  7. Rulla degen till lika stora bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg kakbollarna på plåtarna med generöst med mellanrum mellan dem då de flyter ut under gräddning.
  8. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills kakorna blivit matta i färgen och fått en gräddad kant. Ska du dekorera kakorna med ännu mer choklad så kan du göra det när de precis kommit ut ur ugnen och är supervarma så att chokladen fäster.
  9. Låt kakorna svalna helt och hållet på plåten innan du serverar dem eller förvarar i lufttät burk i kylskåpet.
Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nathalie Hansen
Nathalie Hansen
1 månad sedan

Kan man göra dessa glutenfria? 🙂

Margot Djäkner
Margot Djäkner
1 dag sedan

Under punkt tre står det att man ska vispa ihop bl à smöret med andra ingredienser, efter det står det att man ska tillsätta smöret, när ska smöret tillsättas?

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x