Sommarkladdkaka är en drömgod smulpajkladdkaka som består av en ljus kladdkaka med hallon, blåbär och havresmul. Sommar i en kladdkaka, helt enkelt!
Vad säger ni om jag säger smulpajkladdkaka? Alltså en kladdkaka och en smulpaj i ett. Denna sommarkladdkaka är så himla somrig och god. Tänk er ljus kladdig kladdkaka, dina favoritbär, havresmul och att sen servera den med en kula vaniljglass eller vaniljsås. Det finns bara ett ord att beskriva den upplevelsen: MUMS!
Egentligen är inte det här ett helt nytt recept utan en förbättring av ett gammalt recept som jag publicerade 2016 och som jag kände inte var 110% då och sen har jag liksom inte prioriterat att förbättra recept och bilder sedan dess. Men denna sommar fick jag feeling och nu är jag SÅ nöjd! Perfekt kladdighet på kladdkakan trots bären, smulet är on point och så även bilderna.
Funkar frysta bär lika bra?
Ja, men finns risk att de vätskar sig lite mer. Blanda dem med 2 tsk potatismjöl också 🙂
Skulle man kunna ersätta ägg med något annat för att kunna få kladdkakan vegansk? 🥰😍
Byt ut varje ägg mot ca 2 msk växtbaserad mjölk 🙂
Går det bra att göra dina kladdkakor i muffinsformar utan att ändra något i recepten? 😍
Det går bra, men halvera ugnstiden 🙂
Kan man baka denna i muffinsformar?
Det kan man 🙂 Grädda hälften så länge.
Inte lika fin som din men SÅ god!
Ser så gott ut!!
Gjorde denna igår och den blev såå god!😍😍 Efter 30 min i ugnen var kanterna färdiggräddade men mitten väldigt rinnig men jag tog ut den iallafall. Efter ca 1 h i kyl var den fortfarande väldigt rinnig men dagen efter hade den en bra konsistens, rekommenderar att testa!
Underbart! Ibland krävs det några timmar i kyl för den ultimata konsistensen 🙂
mycket gott
Så god gjorde den igår❤️
Om man ska göra den med rabarber, visst borde man blanda dem med lite socker? Potatismjöl också kanske för vätskan?
Precis 🙂
Så fantastiskt god!!
Tyckte min vart ojämn när jag grädda den. Hade 175 grader och 23 cm form. I mitten var nästan kladdkakan rinnig men längre ut var den nästan för lite kladdig?!
Hej! Smuldegen som jag har strösslat över kladdkakan sjunker in och blir ” platt” efter att den har gräddats i ugnen. Den blir inte alls lika fin som din. Vad gör jag för fel ? Mvh.
Ljuvliga smaker i denna kladdkaka och lätt att göra! Blir dock lite för tjock och rinnig i mitten efter 35 min i ugnen, funderar om man ska prova med 26 cm form istället för 23 cm.
Det kan absolut funka 🥰
Kan man göra den gluten och laktosfri?
Vill bara lägga till att för att den ska vara glutenfri så krävs också glutenfria havregryn😊 Annars kan det bli lite tokigt..
Annars en helt fantastik kaka! Mums!
Funkar den att göra på jordgubbar och rabarber? 🙂
Hejhej! Absolut, tänk dock på frysta jordgubbar avger en del vätska 😊
Om man har fina rabarber, hur hade du preppat dem innan de fått gå ner i kakan? 😄
Kan man minska på smöret eller förstör det alltihopa?
Det ger en lite torrare kladdkaka 🥰
Min smuldeg blev inte riktigt smul, la på den ändå och den bredde bara ut sig som ett täcke. Blev gott ändå såklart, men skulle jag haft i mer havre eller vetemjöl? Ska det liksom bli som en vanlig smuldeg, alltså som popcorn? 🙂
Hejhej! Testa att köra på kylskåpskallt smör nästa gång, i den här värmen kan ibland recept med mycket smör bete sig lite hursomhelst haha!
Hej!
Jag lät min kladdkaka svalna innan jag ställde in den i kylen. Dum som jag är glömde jag den så den stog ute i rumstemperatur i några timmar efter att den svalnat. Är den ändå ok att äta eller är det bara att slänga? 🙁
Hejhej! Går bra att äta! <3
Min nya favoritkaka! Supergod! Enda bekymret är att jag inte kan äta den direkt. 😅 Men värt väntan!
Hahah! Så härligt att du tycker om den 😀
Funkar det att frysa den?
Hejhej! Det går jättebra 🙂
Super god och rolig att baka! 😅
Hejhej! Åh vad glad jag blir att du gillade den! 😍
Jag har massa vit choklad jag skulle vilja ha i. Är det bara att hacka och ha i kladdkakesmeten troe du? 😋😍
En liten fråga; måste man fodra med papper (formen) eller fungerar det att smörja och bröa som vanligt?
Det funkar att smörja och bröa 🥰
Skulle man kunna frysa kakan och ta fram ett par dagar/en vecka senare och låta tina sakta. Behålls kladdighet och den blir inte torr?
Tack.
Mvh Frida
Funkar absolut 🙂 Den håller sig bra ändå!
Sååååå god kaka men jag varnar alla. ANVÄND INTE FRYSTA BÄR!!!! Missade att det skulle vara färska bär i kakan och hade den inne i 30 minuter utan att ha potatismjöl på bären innan. Hade dessutom använt glutenfritt mjöl istället för vanligt enligt anvisningarna längst ner i receptet och råkade blanda i bären i smeten istället för att lägga de uppepå kakan. Detta blev resultatet…..
Kanten blev iallafall väldigt god! 😅
Haha, händer oss alla! Bättre lycka nästa gång och vad glad jag blir att ni gillade den ändå! ❤️
Hej Camilla! Kakans ser helt underbar ut.. 🤤 Jag tänkte göra den idag men ska bjuda på den om två dagar, är det bäst att frysa in den eller låta den stå i kylen i två dagar? Tack för magiska recept 🙏🏼
Hejhej! Tack fina du 🥰 Den funkar utmärkt att både frysa in men också att låta den stå i kylen. Den klarar sig i kylskåpet i minst 4 dagar.
Hej! Skulle vilja tillsätta citron till denna ljuvliga skapelse för att pigga upp smaken lite. Är det möjligt tror du och vilka mängder i så fall? 4 eko citron med zest och skal som i citronkladdkakan? Tack på förhand!
Hejhej, det låter supergott! Mängd får man avgöra lite själv, zesta på! 😊
Tack för svar! Tänker om man behöver utöka mängden vetemjöl/ägg för att kladdkakan fortfarande ska bli kladdig och inte rinnig av den extra zesten? 😀
Hej 😊
Skulle man kunna baka den här i en långpanna? Vilken storlek tror du skulle vara mest optimal då?
Jag får inte riktigt till det, kakan blir aldrig klar, den är rinnig i mitten och inte bara kladdig, den har varit ugnen i ungefär 50 minuter, älskar smaken så vill gärna få till det 😍
Hejhej, hur blir den efter att den fått stå i kylen i minst 4h eller över natten? ❤️
En helt underbar kladdkaka. Gjorde den glutenfri, då jag skulle bjuda på den. Det blev toppbetyg från alla gästerna.
Vad glad jag blir 😍