Sockerfri chokladfudge på 2 ingredienser

Fotograf: Ulrika Pousette

God, len och sockerfri chokladfudge som bakas på bara 2 ingredienser.

Jag har fått flera önskemål om recept på bakverk som bakas utan vitt socker. Eftersom er önskan är min lag så kommer här ett riktigt och och enkelt recept utan vitt socker. Drömgod och härligt len chokladfudge som görs på ynka två ingredienser: mörk choklad och tahini. Vill man så kan man även ha i lite honung. Med bara choklad och tahini så är den här chokladfudgen även vegansk. Perfekt även för dig som äter mjölkfritt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Sockerfri chokladfudge på 2 ingredienser

Portioner: ca 20

Ingredienser

200 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2,5 dl tahini, mandelsmör eller jordnötssmör (99% jordnötter)
1 msk honung (kan uteslutas)
flingsalt att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 20st

Ingredienser

200 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2,5 dl tahini, mandelsmör eller jordnötssmör (99% jordnötter)
1 msk honung (kan uteslutas)
flingsalt att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 20 generösa bitar sockerfri chokladfudge.

  1. Täck en form med måtten 20 x 20 cm med bakplåtspapper (en brödform eller springform med diameter på 23 cm går också bra).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  3. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  4. Ta bort bunken från värmen och rör ner tahini och eventuellt honung. Rör om till en jämn smet.
  5. Häll upp chokladsmeten i formen och låt chokladfudgen stelna i kylskåpet i minst 3h innan du skär upp i bitar och garnerar med flingsalt.
  6. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet ger ca 20 generösa bitar sockerfri chokladfudge.

  1. Täck en form med måtten 20 x 20 cm med bakplåtspapper (en brödform eller springform med diameter på 23 cm går också bra).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  3. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  4. Ta bort bunken från värmen och rör ner tahini och eventuellt honung. Rör om till en jämn smet.
  5. Häll upp chokladsmeten i formen och låt chokladfudgen stelna i kylskåpet i minst 3h innan du skär upp i bitar och garnerar med flingsalt.
  6. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annatorie
Annatorie
1 year ago

Går det bra med mjölkchoklad eller vitchoklad istället ifall man inte har mörk liggandes hemma?

ANN
ANN
1 year ago

Om man inte tål mandel eller jordnötter vad kan man ha istället?

Emilia
Emilia
1 year ago

Tack! Min mamma har diabetes. Perfekt med tips på vad jag kan baka till henne. Kanske är det bra att skriva in att det ska vara sockerfri choklad i receptet. Till o med mörk choklad innehåller ju en del socker.

Rebecka Andersson
Rebecka Andersson
Svara till  Emilia
4 months ago

Som diabetiker kan man ta sin medicin eller sprutor. Finns socker i alla ingredienser så så jätte sockerfritt är det inte. Men det finns som som socker detoxar som inte vill ha rent socker

Daniella
Daniella
1 year ago

Fudgen ser god ut och det är ett spännande recept med tahini. Men den är inte alls sockerfri då vanlig 70% choklad innehåller ganska mycket tillsatt socker. Så att kalla den sockerfri blir lite fel.

Erika
Erika
1 year ago

Det ser ut så gott. Min son är allergisk för mandel och nöt, vad kan jag använda istället.

Inger
Inger
1 year ago

Kan man göra tahini själv och har du isf recept? Mvh Inger

Thomas
Thomas
1 year ago

Hej vad fins för alternativ om man inte tål nötter

Camilla
Camilla
1 year ago

Hej
Kan man alltså ta jordnötssmör istället för tahini?
Mvh Camilla

Maria Johansson
Maria Johansson
1 year ago

Hej!
Finns det något annat alternativ för den som är allergisk mot mandelsmör och jordnötssmör, att ta istället?!

Pernilla Carrier
1 year ago

Låter smarrigt. Vilken sorts tahini använder du?

Anneli
Anneli
1 year ago

Tack, ska prova. Mörk choklad med den kakaohalten innehåller vanligen 30 % vitt socker = 60 g i detta recept. Blir ju inte sockerfritt i så fall som jag först trodde utifrån rubriken. Så är man noga får man leta bättre choklad än vad som oftast finns på vanlig affär. Skriv gärna något om det.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?