Sockerfri chokladfudge på 2 ingredienser

Fotograf: Ulrika Pousette

God, len och sockerfri chokladfudge som bakas på bara 2 ingredienser.

Jag har fått flera önskemål om recept på bakverk som bakas utan vitt socker. Eftersom er önskan är min lag så kommer här ett riktigt och och enkelt recept utan vitt socker. Drömgod och härligt len chokladfudge som görs på ynka två ingredienser: mörk choklad och tahini. Vill man så kan man även ha i lite honung. Med bara choklad och tahini så är den här chokladfudgen även vegansk. Perfekt även för dig som äter mjölkfritt!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Förhandsbeställ min nya bok signerad:

Sockerfri chokladfudge på 2 ingredienser

Portioner: ca 20

Ingredienser

200 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2,5 dl tahini, mandelsmör eller jordnötssmör (99% jordnötter)
1 msk honung (kan uteslutas)
flingsalt att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: ca 20st

Ingredienser

200 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2,5 dl tahini, mandelsmör eller jordnötssmör (99% jordnötter)
1 msk honung (kan uteslutas)
flingsalt att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet ger ca 20 generösa bitar sockerfri chokladfudge.

  1. Täck en form med måtten 20 x 20 cm med bakplåtspapper (en brödform eller springform med diameter på 23 cm går också bra).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  3. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  4. Ta bort bunken från värmen och rör ner tahini och eventuellt honung. Rör om till en jämn smet.
  5. Häll upp chokladsmeten i formen och låt chokladfudgen stelna i kylskåpet i minst 3h innan du skär upp i bitar och garnerar med flingsalt.
  6. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.

Steg för steg

Det finns inget steg för steg för detta recept

Video

Receptet ger ca 20 generösa bitar sockerfri chokladfudge.

  1. Täck en form med måtten 20 x 20 cm med bakplåtspapper (en brödform eller springform med diameter på 23 cm går också bra).
  2. Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  3. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
  4. Ta bort bunken från värmen och rör ner tahini och eventuellt honung. Rör om till en jämn smet.
  5. Häll upp chokladsmeten i formen och låt chokladfudgen stelna i kylskåpet i minst 3h innan du skär upp i bitar och garnerar med flingsalt.
  6. Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?