
Foto: Ulrika Pousette
Jag har fått flera önskemål om recept på bakverk som bakas utan vitt socker. Eftersom er önskan är min lag så kommer här ett riktigt och och enkelt recept utan vitt socker. Drömgod och härligt len chokladfudge som görs på ynka två ingredienser: mörk choklad och tahini. Vill man så kan man även ha i lite honung. Med bara choklad och tahini så är den här chokladfudgen även vegansk. Perfekt även för dig som äter mjölkfritt!


Receptet ger ca 20 generösa bitar sockerfri chokladfudge.
Ingredienser:
200 g mörk choklad (70% kakaohalt)
2,5 dl tahini, mandelsmör eller jordnötssmör (99% jordnötter)
1 msk honung (kan uteslutas)
flingsalt att garnera med
Gör såhär:
- Täck en form med måtten 20 x 20 cm med bakplåtspapper (en brödform eller springform med diameter på 23 cm går också bra).
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
- Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen smält.
- Ta bort bunken från värmen och rör ner tahini och eventuellt honung. Rör om till en jämn smet.
- Häll upp chokladsmeten i formen och låt chokladfudgen stelna i kylskåpet i minst 3h innan du skär upp i bitar och garnerar med flingsalt.
- Servera direkt eller förvara i en lufttät burk i kylskåpet.