God, len och sockerfri chokladfudge som bakas på bara 2 ingredienser.
Jag har fått flera önskemål om recept på bakverk som bakas utan vitt socker. Eftersom er önskan är min lag så kommer här ett riktigt och och enkelt recept utan vitt socker. Drömgod och härligt len chokladfudge som görs på ynka två ingredienser: mörk choklad och tahini. Vill man så kan man även ha i lite honung. Med bara choklad och tahini så är den här chokladfudgen även vegansk. Perfekt även för dig som äter mjölkfritt!
Går det bra med mjölkchoklad eller vitchoklad istället ifall man inte har mörk liggandes hemma?
Om man inte tål mandel eller jordnötter vad kan man ha istället?
Tack! Min mamma har diabetes. Perfekt med tips på vad jag kan baka till henne. Kanske är det bra att skriva in att det ska vara sockerfri choklad i receptet. Till o med mörk choklad innehåller ju en del socker.
Som diabetiker kan man ta sin medicin eller sprutor. Finns socker i alla ingredienser så så jätte sockerfritt är det inte. Men det finns som som socker detoxar som inte vill ha rent socker
Fudgen ser god ut och det är ett spännande recept med tahini. Men den är inte alls sockerfri då vanlig 70% choklad innehåller ganska mycket tillsatt socker. Så att kalla den sockerfri blir lite fel.
Det ser ut så gott. Min son är allergisk för mandel och nöt, vad kan jag använda istället.
Kan man göra tahini själv och har du isf recept? Mvh Inger
Hej vad fins för alternativ om man inte tål nötter
Hej
Kan man alltså ta jordnötssmör istället för tahini?
Mvh Camilla
Hej!
Finns det något annat alternativ för den som är allergisk mot mandelsmör och jordnötssmör, att ta istället?!
Låter smarrigt. Vilken sorts tahini använder du?
Tack, ska prova. Mörk choklad med den kakaohalten innehåller vanligen 30 % vitt socker = 60 g i detta recept. Blir ju inte sockerfritt i så fall som jag först trodde utifrån rubriken. Så är man noga får man leta bättre choklad än vad som oftast finns på vanlig affär. Skriv gärna något om det.