Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg den i en värmetålig bunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör om i bunken tills chokladen smält. Ta bort bunken från värmen.
- I en annan bunke vispar du ihop smör, strösocker och farinsocker krämigt med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Tillsätt vaniljsocker och sedan den smälta chokladen. Rör ihop till en jämn och tjock smet med slickepott.
- Ha till sist i vetemjöl, kakao, bakpulver och flingsalt tillsammans med mjölken i bunken. Arbeta ihop till en kladdig men formbar deg för hand.
- Forma degen till en rulle, plasta in och ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1h innan utbakning.
- Dela den kalla degen i 20 lika stora delar. Rulla varje del till en jämn boll och rulla den sedan i florsocker så att den är helt täckt.
- Fördela de florsockrade degbollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum mellan varje snökaka. Tryck till varje degboll lite försiktigt och grädda sedan en plåt i taget i ca 12-15 minuter.
- Låt snökakorna svalna på plåten i rumstemperatur innan servering.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Kan man använda ersätta farinsocker med något annat och isåfall vad?🥰
Nej tyvärr ❤️
Jag brukar ersätta med muscovadosocker. 🥰
Hej underbara Camilla , kan man baka de glutenfria ?
Jag har tyvärr inte prövat detta själv, säg gärna till om du försöker dig på det och berätta hur det gick ❤️
Testa att lägga till 1/4-1/2 tsk xantamgum så håller dom formen! (För glutenfritt alltså)
Tack Camilla, blev så otroligt goda ❤️🙏
Åh, tack själv fina du! 🥰
Bästa tipset för att göra dessa glutenfria??
Jag har tyvärr inte prövat detta själv, säg gärna till om du försöker dig på det och berätta hur det gick ❤️
Jag har testat göra de glutenfria med finax röda mix 2,5 dl istället för 2 dl (äldre varianten) blev bra men de smälte ut och blev mer som
Cookies alltså de blev platta.
Hur länge håller de i kylskåpet?
Ser riktigt smarriga ut!
Hejhej, minst en vecka i lufttät burk🥰
Florsockret smälter bort i ugnen för mig så de blir inte alls så vita och fina. Tips? 🙂
Man behöver ha väldigt mycket florsocker för att det inte ska smälta bort, degen under ska inte synas alls 🥰
Hej.
Har nu bakat dem 2 gånger,men de flyter ut väldigt mkt. Degen har varit i kylskåpet i 2 timmar. Är mkt noga med att följa receptet. Väger allt.
Hej! Bakade dessa idag och blev riktigt goda! Men jag undrar om du har något tips på hur man får florsocker att bilda de där fina sprickorna? Mitt smälte in i kakorna mest men de sprack ändå, men fick inte den fina kontrasten.
Tack för så många bra recept!
Hejhej! Tack själv 😍 Man behöver vara väldigt generös med florsockret för att det inte ska smälta bort, degen under ska inte synas alls ❤️
Vårt florsocker typ smälte bort det mesta dels , vad tror du vi gjorde för fel ?
Hejhej! Dels kan det bero på vilken sort/märke man använt men generellt så är det för att man har för lite florsocker. Det ska ligga som ett tjockt lager runt hela kakbollen, man ska inte kunna se degen under 🥰
Hur länge kan man förvara degrullen i kylen innan den blir gammal? Alternativt: kan man frysa den och tina när det är dags att baka?
Det går jättebra att frysa in degen och baka av😊
Hur länge håller de sig goda i kylen? Tänkte baka 3 dagar innan ett kalas nämligen.
I minst 1 vecka i lufttät burk håller dem 🙂
Hur länge kan de hålla i kylskåpet? 🙂 hur kallt behöver de stå? Tänker ifall de kan stå i ett förråd.
Hejhej, minst en vecka i lufttät burk. Kallt förråd funkar fint! 😊
Hej, jag gjorde nyss dessa snökakor. Så goda!
Hejhej! Vad kul att du gillade dem! 😊
Måste man smälta över vatten?🤔
Hejhej, choklad kan vara väldigt känsligt att smälta och är därför bäst att smälta över ett vattenbad. Du kan även smält på svag effekt i mikron i en halv minut i taget och rör om ibland tills chokladen har smält helt. Lycka till! 😊
Blev så bra! Bjöd på dessa och min kompis sa att det var de godaste kakorna hon smakat! 🙂
Vad glad jag blir 😍❤️
Hej! Jag bakade dessa för andra gången idag men utfallet blev helt olikt från förra gången. Kakdegen blev inte ”formbar” efter 2dl mjöl utan den hade fortfarande en ganska flytande konsistens. Fick ha i ganska mycket mer mjöl för att den skulle uppnå rätt konsistens. Har du någon idé på vad det kan bero på?