
Foto: Ulrika Pousette
Dessa snöbollar, aka vita chokladtryfflar med smak av polkagris och lime ger en härlig smakupplevelse med både sött och syrligt. Goda och krämiga chokladtryfflar gjorda på vit choklad och smaksatt med fräscha smaker för att väga upp för allt det söta. Och så ser de ut som snöbollar! Hur söta?

Ha dock i åtanke att olika sorter av vit choklad beter sig olika, är tryffelsmeten för lös när det är dags att rulla den i bollar kan du tillsätta 50-100 g mer vit choklad i smeten för att den ska vara formbar.

Receptet ger 12 stycken krämiga snöbollar.
Ingredienser:
400 g vit choklad
150 g smör
6 msk vispgrädde
rivet skal från 2 lime (bara det yttersta, gröna)
0,5 dl krossad polkagris
0,5 dl kokosflingor till garnering
Gör såhär:
- Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller eller över ett vattenbad, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
- Tillsätt rivet limeskal och polkagriskross. Blanda ihop och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
- Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn boll med hjälp av händerna och rulla dem sedan i kokosflingor
- Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Dom verkar supergoda! Är så svag för vit choklad 🙂
gott
Jag blir verkligen så grymt inspirerad av din blogg! Allt ser så otroligt gott och välgjort ut 🙂
Går det att frysa in dessa?
Hejhej, det går jättebra! 😊
Går det att ta bort polkagrisarna ut receptet?
Älskar dina recept!!
Hejhej! Det går bra! Tack fina du 🥰
Vad istället för lime och polkagris kan man använda?
Tack
Du kan byta ut dem mot vad du vill men även smaksätta med vad du vill så länge det inte är något som är en vätska för då förrändrar du bollarnas konsistens 🥰❤️
Mina skar sig tyvärr, står i kylen nu för att kunna se om det går att gå ihop smeten ändå på nått vis 😥
Åh nej, vad tråkigt! Hur gick det för dig sen?
Hej! Hur länge håller dessa i kylskåp? 🙂