Snöbollar med smak av polkagris & lime

Fotograf: Foto: Ulrika Pousette

Krämiga snöbollar med smak av vit choklad, lime, polkagris och kokos.

Dessa snöbollar, aka vita chokladtryfflar med smak av polkagris och lime ger en härlig smakupplevelse med både sött och syrligt. Goda och krämiga chokladtryfflar gjorda på vit choklad och smaksatt med fräscha smaker för att väga upp för allt det söta. Och så ser de ut som snöbollar! Hur söta?

Ha dock i åtanke att olika sorter av vit choklad beter sig olika, är tryffelsmeten för lös när det är dags att rulla den i bollar kan du tillsätta 50-100 g mer vit choklad i smeten för att den ska vara formbar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

snöbollar

Snöbollar med smak av polkagris & lime

Portioner: 12

Ingredienser

400 g vit choklad
150 g smör
6 msk vispgrädde
rivet skal från 2 lime (bara det yttersta, gröna)
0,5 dl krossad polkagris
0,5 dl kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

400 g vit choklad
150 g smör
6 msk vispgrädde
rivet skal från 2 lime (bara det yttersta, gröna)
0,5 dl krossad polkagris
0,5 dl kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller eller över ett vattenbad, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
  2. Tillsätt rivet limeskal och polkagriskross. Blanda ihop och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
  3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn boll med hjälp av händerna och rulla dem sedan i kokosflingor
  4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig skål tillsammans med smör och vispgrädde. Smält alltsammans i micro med 30 sekundersintervaller eller över ett vattenbad, blanda mellan, tills du får en fin och jämn smet.
  2. Tillsätt rivet limeskal och polkagriskross. Blanda ihop och låt tryffelsmeten stelna i kylskåpet i minst 2 timmar.
  3. Använd en sked för att skopa upp jämnstora tryffelbollar. Rulla till en jämn boll med hjälp av händerna och rulla dem sedan i kokosflingor
  4. Kan serveras direkt men förvaras annars i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Dom verkar supergoda! Är så svag för vit choklad 🙂

Nora
8 years ago

Jag blir verkligen så grymt inspirerad av din blogg! Allt ser så otroligt gott och välgjort ut 🙂

Wilma Persson
Wilma Persson
2 years ago

Går det att frysa in dessa?

Linda
Linda
2 years ago

Går det att ta bort polkagrisarna ut receptet?
Älskar dina recept!!

Jasmina
Jasmina
2 years ago

Vad istället för lime och polkagris kan man använda?
Tack

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?