Snickerschokladbollar

Det finns saker som jag bakat massor av i många olika kombinationer. Chokladbollar och snickers. Så nu tyckte jag att det var dags att kombinera dessa två i en enda härlighet. Chokladbollssmet med smak av jordnötter, salt karamellfyllning och ett tunt skal av choklad, garnerat med salta jordnötter. Bara en massa gott i en och samma tugga!

Jag publicerade ett liknande recept på de här chokladbollarna för snart 2 år sen (receptet hittar ni HÄR) men den här varianten är snäppet bättre. Jag ville ha en krämigare chokladbollssmet, en generösare fyllning och ännu mera choklad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Snickerschokladbollar

Portioner: 25

Ingredienser

150 g mjukt smör
0,5 dl jordnötssmör
2 dl kakao
3 dl strösocker
6 dl havregryn
0,5 dl kallt kaffe
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
1 tsk flingsalt
300 g mörk choklad
3 msk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
grovt hackade salta jordnötter till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 25st

Ingredienser

150 g mjukt smör
0,5 dl jordnötssmör
2 dl kakao
3 dl strösocker
6 dl havregryn
0,5 dl kallt kaffe
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
1 tsk flingsalt
300 g mörk choklad
3 msk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
grovt hackade salta jordnötter till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Arbeta samman mjukt smör, jordnötssmör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe till en jämn smet i matberedare.
  2. Blanda ihop karamelliserad mjölk och flingsalt i en skål.
  3. Dela upp smeten i 25 lika stora delar. Platta till varje del i handflatan. Lägg en generös klick karamelliserad mjölk i mitten och vik kanterna över den salta karamellen och rulla sen till en jämn boll.
  4. Ställ alla chokladbollar på en bricka med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet och låt de kallna i minst 30 minuter innan du doppar dem i choklad.
  5. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervallet. Rör om med en sked mellan varje uppvärmning.
  6. Blanda ner matoljan och låt chokladen stå i rumstemperatur tills den svalnat men fortfarande har en rinnig konsistens.
  7. Doppa varje chokladboll i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Se till så att överflödig choklad rinner av ordentligt och chokladen hinner stelna lite innan du ställer den på den kalla brickan och garnerar med jordnötter.
  8. Låt snickerschokladbollarna stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Arbeta samman mjukt smör, jordnötssmör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe till en jämn smet i matberedare.
  2. Blanda ihop karamelliserad mjölk och flingsalt i en skål.
  3. Dela upp smeten i 25 lika stora delar. Platta till varje del i handflatan. Lägg en generös klick karamelliserad mjölk i mitten och vik kanterna över den salta karamellen och rulla sen till en jämn boll.
  4. Ställ alla chokladbollar på en bricka med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet och låt de kallna i minst 30 minuter innan du doppar dem i choklad.
  5. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervallet. Rör om med en sked mellan varje uppvärmning.
  6. Blanda ner matoljan och låt chokladen stå i rumstemperatur tills den svalnat men fortfarande har en rinnig konsistens.
  7. Doppa varje chokladboll i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Se till så att överflödig choklad rinner av ordentligt och chokladen hinner stelna lite innan du ställer den på den kalla brickan och garnerar med jordnötter.
  8. Låt snickerschokladbollarna stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?