Snickerschokladbollar

snickerschokladbollar1Det finns saker som jag bakat massor av i många olika kombinationer. Chokladbollar och snickers. Så nu tyckte jag att det var dags att kombinera dessa två i en enda härlighet. Chokladbollssmet med smak av jordnötter, salt karamellfyllning och ett tunt skal av choklad, garnerat med salta jordnötter. Bara en massa gott i en och samma tugga!

snickerschokladbollar2

Jag publicerade ett liknande recept på de här chokladbollarna för snart 2 år sen (receptet hittar ni HÄR) men den här varianten är snäppet bättre. Jag ville ha en krämigare chokladbollssmet, en generösare fyllning och ännu mera choklad.

Receptet ger 25 stycken snickerschokladbollar.

Ingredienser:

150 g mjukt smör

0,5 dl jordnötssmör

2 dl kakao

3 dl strösocker

6 dl havregryn

0,5 dl kallt kaffe

1 burk karamelliserad mjölk à 397 g

1 tsk flingsalt

300 g mörk choklad

3 msk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)

grovt hackade salta jordnötter till garnering

 

Gör såhär:

  1. Arbeta samman mjukt smör, jordnötssmör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe till en jämn smet i matberedare.
  2. Blanda ihop karamelliserad mjölk och flingsalt i en skål.
  3. Dela upp smeten i 25 lika stora delar. Platta till varje del i handflatan. Lägg en generös klick karamelliserad mjölk i mitten och vik kanterna över den salta karamellen och rulla sen till en jämn boll.
  4. Ställ alla chokladbollar på en bricka med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet och låt de kallna i minst 30 minuter innan du doppar dem i choklad.
  5. Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervallet. Rör om med en sked mellan varje uppvärmning.
  6. Blanda ner matoljan och låt chokladen stå i rumstemperatur tills den svalnat men fortfarande har en rinnig konsistens.
  7. Doppa varje chokladboll i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Se till så att överflödig choklad rinner av ordentligt och chokladen hinner stelna lite innan du ställer den på den kalla brickan och garnerar med jordnötter.
  8. Låt snickerschokladbollarna stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan servering.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x