Så här gör du:
- Arbeta samman mjukt smör, jordnötssmör, kakao, strösocker, havregryn och kallt kaffe till en jämn smet i matberedare.
- Blanda ihop karamelliserad mjölk och flingsalt i en skål.
- Dela upp smeten i 25 lika stora delar. Platta till varje del i handflatan. Lägg en generös klick karamelliserad mjölk i mitten och vik kanterna över den salta karamellen och rulla sen till en jämn boll.
- Ställ alla chokladbollar på en bricka med bakplåtspapper som får plats i kylskåpet och låt de kallna i minst 30 minuter innan du doppar dem i choklad.
- Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervallet. Rör om med en sked mellan varje uppvärmning.
- Blanda ner matoljan och låt chokladen stå i rumstemperatur tills den svalnat men fortfarande har en rinnig konsistens.
- Doppa varje chokladboll i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Se till så att överflödig choklad rinner av ordentligt och chokladen hinner stelna lite innan du ställer den på den kalla brickan och garnerar med jordnötter.
- Låt snickerschokladbollarna stå i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet innan servering.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.