Snabba lussebullar på 20 min

Snabba lussebullar på 20 min – perfekt när det akuta lussebullesuget slår in!

Att baka bullar ä både gott och roligt men kräver en hel del tid. Tid som man kanske inte alltid har. Då är det tacksamt med ett recept där det går undan. Dessa snabba lussebullar blir underbart fluffiga och saftiga, sådär så att de bara smälter i munnen. Inspirationen till detta recept fick jag från fantastiska Helan som driver ett underbart instagram– och tiktokkonto fyllt med inspiration för både matlagning och bakning.

https://www.instagram.com/p/CW6d6d4ICvI/
I videon ovan visar jag steg för steg hur man bakar snabba lussebullar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

snabba lussebullar

Snabba lussebullar på 20 min

Portioner: 8

Ingredienser

2 dl grekisk yoghurt (10%)
0,5 g saffran
0,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
16 stycken russin (kan uteslutas)
50 g smält smör att pensla med
extra socker till garnering

Tips!

  • Gör glutenfria snabba lussebullar genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 0,5 tsk pofiber.
  • Gör veganska snabba lussebullar genom att byta ut grekisk yoghurt mot växtbaserat alternativ och smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

2 dl grekisk yoghurt (10%)
0,5 g saffran
0,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
16 stycken russin (kan uteslutas)
50 g smält smör att pensla med
extra socker till garnering

TIPS!

  • Gör glutenfria snabba lussebullar genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 0,5 tsk pofiber.
  • Gör veganska snabba lussebullar genom att byta ut grekisk yoghurt mot växtbaserat alternativ och smöret mot mjölkfritt margarin.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop grekisk yoghurt och saffran i en bunke tills du får en jämnt gul smet. Tillsätt strösockret och rör lite till.
  3. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och arbeta ihop till en kladdig deg. Det är viktigt att degen blir kladdig för saftiga bullar.
  4. Dela degen i 8 lika stora delar på ett mjölat bakbord. Forma varje degbit till en lussekatt, lägg bullarna på plåten, stick ner några russin om du vill.
  5. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt lussebullarna svalna lite innan du penslar dem med smör och doppar i socker.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rör ihop grekisk yoghurt och saffran i en bunke tills du får en jämnt gul smet. Tillsätt strösockret och rör lite till.
  3. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och arbeta ihop till en kladdig deg. Det är viktigt att degen blir kladdig för saftiga bullar.
  4. Dela degen i 8 lika stora delar på ett mjölat bakbord. Forma varje degbit till en lussekatt, lägg bullarna på plåten, stick ner några russin om du vill.
  5. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt lussebullarna svalna lite innan du penslar dem med smör och doppar i socker.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

2.9 26 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
21 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida Forsberg
Ida Forsberg
2 years ago

Hej Camilla 🙂
Såg ett av dina recept på lussebullar med vaniljkräm som jag tänkte göra.
Går det bra att frysa in dessa?
https://www.koket.se/saftiga-lussekatter-med-vaniljkram

Emelie Eriksson
Emelie Eriksson
2 years ago

Hej!
Ja undrar om de går att dubbla receptet?
Ser framemot att testa!

Lina
Lina
2 years ago

Kan man ta Cremefraiche istället för yoghurt? 😅

Frida
Frida
2 years ago

Kan man frysa dom? ☺️

Helena
Helena
2 years ago

Går dessa att frysa 7n?

Last edited 2 years ago by Helena
Elin
Elin
2 years ago

Hej Camilla! Vilket recept. Måste testas på en gång ✨🤗 Men jag undrar. Om man tittar på instagramvideon så står det 3,5 dl yoghurt och i receptet 2 dl? Ha en toppendag! Kramar Elin

Elin
Elin
2 years ago

Kan man byta yoghurten till rysk yoghurt? Det är 17% fett..

Evelina
Evelina
2 years ago

Hej! Kul recept, ska baka med mina barn imorgon. Visst går det bra att skippa saffran?😅

Evelina
Evelina
2 years ago

Och förresten, fungerar det med ”vanlig” yoghurt?

Annan Lina
Annan Lina
2 years ago

Turkisk istället för grekisk youghurt?

Towe Edlund
Towe Edlund
7 months ago

Kan man byta ut mjölet mot fullkornsmjöl eller gör det att dom smakar konstigt?

Tips!

  • Gör glutenfria snabba lussebullar genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 0,5 tsk pofiber.
  • Gör veganska snabba lussebullar genom att byta ut grekisk yoghurt mot växtbaserat alternativ och smöret mot mjölkfritt margarin.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?