Smulpaj med rabarber & jordgubbar

Fotograf: Ulrika Pousette
smulpaj med rabarber och jordgubbar

Om du har sökt efter en somrig paj med rabarber och jordgubbar så kan du sluta leta för här har du det ultimata receptet. En härligt fyllig och sötsyrlig fyllning av rabarber och jordgubbar, toppat av ett knaprigt pajsmul. En drömgod paj som bara blir ännu godare tillsammans med vaniljglass eller vaniljsås.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
smulpaj med rabarber och jordgubbar

Smulpaj med rabarber & jordgubbar

Portioner: 6

Ingredienser

Fyllning:

600 g jordgubbar 

300 g rabarber 

0,75 dl syltsocker 

Smuldeg:

100 g kylskåpskallt smör

1 dl strösocker

2 dl vetemjöl

0,75 dl havregryn

0,5 tsk salt

Tips!

  • Gör smulpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot mot 1,5 dl glutenfri mjölmix och 1,5 dl glutenfria havregryn.
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Den här smulpajen med rabarber och jordgubbar funkar utmärkt att frysa in och håller i upp till 3 månader.

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Fyllning:

600 g jordgubbar 

300 g rabarber 

0,75 dl syltsocker 

Smuldeg:

100 g kylskåpskallt smör

1 dl strösocker

2 dl vetemjöl

0,75 dl havregryn

0,5 tsk salt

TIPS!

  • Gör smulpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot mot 1,5 dl glutenfri mjölmix och 1,5 dl glutenfria havregryn.
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Den här smulpajen med rabarber och jordgubbar funkar utmärkt att frysa in och håller i upp till 3 månader.

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en ugnsfasr form med måtten 20×25 cm men det går lika bra med en rund pajform med diameter på ca 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).
  2. Skölj och skär jordgubbar och rabarber i bitar och lägg ner i pajformen.
  3. Tillsätt syltsocker. Blanda ihop tills all rabarber och jordgubb fått socker på sig. Fördela fyllningen i ett jämnt lager i botten på formen.
  4. Nyp ihop alla ingredienserna till pajsmulet till en smulig deg. Strö smulet över rabarber- och jordgubbsfyllningen i ett jämnt lager.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Servera pajen varm eller kall med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en ugnsfasr form med måtten 20×25 cm men det går lika bra med en rund pajform med diameter på ca 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 225 grader (över och undervärme).
  2. Skölj och skär jordgubbar och rabarber i bitar och lägg ner i pajformen.
  3. Tillsätt syltsocker. Blanda ihop tills all rabarber och jordgubb fått socker på sig. Fördela fyllningen i ett jämnt lager i botten på formen.
  4. Nyp ihop alla ingredienserna till pajsmulet till en smulig deg. Strö smulet över rabarber- och jordgubbsfyllningen i ett jämnt lager.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  6. Servera pajen varm eller kall med vaniljglass eller hemgjord vaniljsås.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.4 8 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

  • Gör smulpajen glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot mot 1,5 dl glutenfri mjölmix och 1,5 dl glutenfria havregryn.
  • Gör pajen vegansk genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
  • Den här smulpajen med rabarber och jordgubbar funkar utmärkt att frysa in och håller i upp till 3 månader.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?