Så här gör du:
- Ha ner vatten och agar agar pulver i en kastrull. Sjud försiktigt på medelvärme tills agar agar – pulvret löst upp sig i vattnet.
- Tillsätt strösocker, vaniljsocker och glykossirap. Rör om och koka upp till 112 grader.
- Vispa äggvitan till ett vitt fast skum med elvisp. Tillsätt försiktigt (droppvis) sockerblandningen samtidigt som du fortsätter att vispa på hög hastighet (lättast blir det om du använder köksassistent eller har en hjälpande hand så att du kan fokusera på att försiktigt ha ner blandningen.
- Fortsätt sedan att vispa skummet på medelhastighet tills den svalnat helt och hållet och fått en fin, blank och följsam konsistens.
- Täck två plåtar med bakplåtspapper. Spritsa ut skumsmeten i cylindrar som är ca 3-4 cm breda och 6-8 cm långa (egentligen spelar storleken här ingen roll men det var så stora jag gjorde dem för att få ut 25 stycken skumrakter).
- Ställ plåtarna i frysen och låt dem stelna i minst 4h.
- Grovhacka den mörka chokladen och ha ner den i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett vattenbad. Tillsätt oljan och blanda ihop till en jämn smet.
- Låt chokladen svalna något innan du doppar skumraketerna i den mörka chokladen och sedan rullar dem i kokos medan chokladen fortfarande inte har stelnat. Detta är en kladdig historia så strunta i om de hamnar lite skumraketsbitar, smält choklad eller kokos där det egentligen inte ska vara. Slutresultatet påverkas inte så mycket av det.
- Servera dem direkt eller förvara dem i en lufttät burk i kylen. Håller i minst 1 vecka.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Om man inte får plats i frysen med plåten hur kan man göra då?
Använda brickor eller något annat platt föremål som får plats 🙂
Kan man frysa dessa skumraketer?
Ja! Men helst utan chokladen. Annars svettas chokladen när de tinas upp 🙂
Gör man lika dant om man använder gelatin, att man sjuder det?
Använder du gelatinpulver så kan du koka det 🙂
Tänkte för man ska väl inte koka gelatin?
Tips på smaksättning i skumraketerna? // ♥️
kan man använda kokosolja i chokladen?
Det funkar 🙂
Får jag äta det om jag är gravid? Tänker på rå äggvitan
Äggvitan värms upp av den varma sockerblandningen 🙂
Kan man ta något annat istället för glykossirap? Hittar inte det på mataffären där jag bor.
Kan man använda ng annat än glukossirap ?❤️
Hej! Om man inte får tag på glykossirap kan man byta ut det mot något annat då? 😊
Om jag använder gelatinblad. Tar jag i det efter uppkok?
Precis 🙂
Jag lyfte upp marängen med en stekspade och penslade med choklad istället för att doppa. Sen släppte jag ner den i kokos och pendlade undersidan med choklad och strödde över kokos. Mindre kladdigt 🙂
Supersmart! 👏🏼😍
Kan man byta ut strösocker mot något annat sötningsmedel?
Har inte testat själv men sötströ ska funka likadant som vanligt strösocker 🙂
Går det att se hur du gör någonstans på din Youtube-kanal?
Det kommer! Slå gärna på notifikationer på min YouTube kanal, så missar du inget! 🤩
Kan man använda kikärtspad istället för äggvita isåfall hur mycket
Jag har inte hunnit provbaka dem med kikärtsspad än men om du gör det får du gärna berätta hur det gick och hur du gjorde ❤️