Saftiga kanelbullar i långpanna

Ett bullbak börjar oftast med att man är sjukt pepp på att baka bullar och lika ofta slutar det med att man inte orkar stå och rulla, forma och ha sig. Ibland behöver man baka riktigt många bullar på kortast möjliga tid. Och ja, ni vet säkert vart jag försöker komma med allt det här: kanelbullar i långpanna är livet! En deg som man kavlar ut i ett, brer på fyllning, viker och skär upp i rutor i långpannan. Så sjukt smidigt och galet saftigt sätt att baka bullar på.

Visst, formen är väl inte som man är van vid men principen är ju faktiskt bara den samma som en vanlig kanellängd. Så tänk er helt enkelt en väldigt bred längd som skärs i kvadrater istället för längder. Det här formatet på degen ger dessutom extra saftiga bullar. Och nu ska veta att jag är kräsen när det kommer till bullar. Jag tollererar inte minsta lilla torra parti i en bulle. Då har den misslyckats hos mig.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Saftiga kanelbullar i långpanna

Portioner: 32

Ingredienser

Ingredienser (fyllning)
150 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
5 msk kanel

Ingredienser (vetedeg):
50 g jäst
500 g mjölk (5 dl)
1 msk malen kanel
250 g smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling
pärlsocker till garnering

Ingredienser (sockerlag):
2 dl vatten
1 dl strösocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 32st

Ingredienser

Ingredienser (fyllning)
150 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
5 msk kanel

Ingredienser (vetedeg):
50 g jäst
500 g mjölk (5 dl)
1 msk malen kanel
250 g smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling
pärlsocker till garnering

Ingredienser (sockerlag):
2 dl vatten
1 dl strösocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Saftigare bullar än såhär går det inte att få! Min långpanna har måtten 30×40 cm.

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
  3. Ha sedan i kanel, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  5. Kavla ut degen till en stor rektangel som är ca 1 cm tjock.
  6. Täck din långpanna med bakplåtspapper och lägg över ena halvan av degplattan i båtten på långpannan.
  7. Bre ut fyllningen över rektangelhalvan som ligger i långpannan och vik sedan över andra hälften.
  8. Täck formen med en bakduk och låt den jäsa i 2-3 timmar.Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Klipp några skåror i degen och skär ut kvadrater så stora som du vill ha dina bullar.
  10. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla din långpannebulle med den. Garnera med pärlsocker.
  11. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  12. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
Steg för steg

Video

Saftigare bullar än såhär går det inte att få! Min långpanna har måtten 30×40 cm.

  1. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen till en jämn och bredbar smet.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken.
  3. Ha sedan i kanel, smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  4. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  5. Kavla ut degen till en stor rektangel som är ca 1 cm tjock.
  6. Täck din långpanna med bakplåtspapper och lägg över ena halvan av degplattan i båtten på långpannan.
  7. Bre ut fyllningen över rektangelhalvan som ligger i långpannan och vik sedan över andra hälften.
  8. Täck formen med en bakduk och låt den jäsa i 2-3 timmar.Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Klipp några skåror i degen och skär ut kvadrater så stora som du vill ha dina bullar.
  10. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla din långpannebulle med den. Garnera med pärlsocker.
  11. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
  12. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 2 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Millan
Millan
3 years ago

Tack för det bästa bulldegsreceptet ever! Trots att den upplevdes lite kletig i assistenten var den smidig och bra när den hamnade på bakbordet. En fundering bara…är det rätt mått angivna på innehållet till sockerlagen? Jag fick jäääääättemycket över? Nu väntar jag bara på att de skall kallna så jag kan provsmaka. 😋

Narjes
Narjes
3 years ago

Det ska bli så gott att baka detta

stina
stina
2 years ago

Ska det vara 5 msk kanel i fyllningen?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?