Inlägget är i annonssamarbete med Ankarsrum
Det blir alltid extra mycket bakning hemma hos mig under loven och det här påsklovet har det blivit många tårtor. Häromdagen hittade jag superfina chokladägg i pastelliga färger som jag bara var tvungen att dekorera något bakverk med och först på tur blev den här saftiga chokladtårtan. Saftiga chokladbottnar varvade med chokladfrosting och toppad med massa chokladägg.
Både bottnarna och frostingen gjorde jag i min Ankarsrum assistens. Så smidigt att ha båda händerna fria och dessutom en dubbelvisp som gör det enkelt att göra en frosting som denna när jag vill ha små små bitar av choklad i själva frostingen.
Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 20 cm, vilket ger en tårta på 6-8 bitar. En steg för steg-video där jag visar hur jag bakar den här tårtan finns på min instagram @mykitchenstories.se
Varför smakar frostingen kräm cheese fortfarande? Kan man göra så den smakar choklad ?