Saftig äppelkaka med frosting

Inlägget innehåller reklam för min webbshop.

Om du tycker om morotskaka så kommer du att älska den här saftiga äppelkakan med fluffig vaniljfrosting. En kryddig och god kaka som bara smälter i munnen. Den här kakan bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och finns att köpa HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
morotskaka med äpple

Saftig äppelkaka med frosting

Portioner: 24

Ingredienser

Äppelkaka:

4 äpplen, gärna syrliga svenska

2 dl brunt farinsocker

3 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

0,5 tsk malen ingefära

4 stora ägg

4 dl strösocker

3 dl matolja

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

 

Frosting:

150 g smält smör

300 g färskost

4,5 dl florsocker

2 msk vaniljsocker

 

1 msk malen kanel att garnera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Äppelkaka:

4 äpplen, gärna syrliga svenska

2 dl brunt farinsocker

3 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

0,5 tsk malen ingefära

4 stora ägg

4 dl strösocker

3 dl matolja

6 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

 

Frosting:

150 g smält smör

300 g färskost

4,5 dl florsocker

2 msk vaniljsocker

 

1 msk malen kanel att garnera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda rivna äpplen (utan skal), kanel, kardemumma, ingefära och farinsocker och i en skål och låt stå och dra.
  3. Vispa ägg och socker i en bunke riktigt länge tills det blir vitt och pösigt med elvisp i en bunke.Tillsätt äppelblandningen och oljan till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
  4. Sikta ned vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i äggblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  5. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
  6. Under tiden kan du göra frostingen. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  7. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
  8. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta med säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
  9. Toppa din äppelkaka med frostingen, garnera med med malen kanel.
  10. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  2. Blanda rivna äpplen (utan skal), kanel, kardemumma, ingefära och farinsocker och i en skål och låt stå och dra.
  3. Vispa ägg och socker i en bunke riktigt länge tills det blir vitt och pösigt med elvisp i en bunke.Tillsätt äppelblandningen och oljan till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
  4. Sikta ned vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i äggblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
  5. Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
  6. Under tiden kan du göra frostingen. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
  7. Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
  8. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta med säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
  9. Toppa din äppelkaka med frostingen, garnera med med malen kanel.
  10. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?