Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
- Blanda rivna äpplen (utan skal), kanel, kardemumma, ingefära och farinsocker och i en skål och låt stå och dra.
- Vispa ägg och socker i en bunke riktigt länge tills det blir vitt och pösigt med elvisp i en bunke.Tillsätt äppelblandningen och oljan till ägget och sockret och blanda försiktigt med slickepott.
- Sikta ned vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i äggblandningen. Blanda försiktigt till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna helt innan du har på frostingen.
- Under tiden kan du göra frostingen. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker till en jämn och lös smet med hjälp av en elvisp i en bunke.
- Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter vispa med elvispen hela tiden. Sakta med säkert kommer du att märka att frostingen blir tjockare.
- Toppa din äppelkaka med frostingen, garnera med med malen kanel.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.