Så här gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner saffranet. Ställ åt sidan.
- I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp.
- Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Rör ner mjölken i det avsvalnade smöret och häll ner smörmjölksblandningen i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i långpanna, bre ut så att du får en jämn kaka och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills den är helt genomgräddad.
- Låt kakan svalna i rumstemperatur medan du gör klasyren.
- Ta bort pappret från alla kolor och dela dem i två för hand. Lägg alla kolabitar i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm upp på medelvärme under konstant omrörning tills du har en jämn kolasmet.
- Gör hål i kakan med skaftet på en sked eller liknande så att glasyren kan tränga in även i kakan och göra den extra god och saftig. Häll glasyren på kakan och bre ut i ett jämnt lager.
- Garnera med kokosflingor och ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du skär kakan i bitar och serverar.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Så galet goda!
Vad glad jag blir, tack <3
Funkar de här att frysa in??? Tänker att måste börja baka snart om jag ska hinna med allt innan jul 😅😬
Funkar utmärt att frysa in 🙂
Går det att använda Dulche de Leche? Istället för kolasås av karameller. Är sugen på att göra den idag.
Julfavoriten! 😋
😍😍😍