En riktigt mjuk och saftig saffranskaka. Pampig och imponerande och håller lite längre än många andra mjuka kakor!
Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
En riktigt mjuk och saftig saffranskaka. Pampig och imponerande och håller lite längre än många andra mjuka kakor!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Portioner: 10-12 bitar
Ingredienser
Kakan
1 g malen saffran + 2 msk smält smör (25 g)
3 dl syrad grädde
4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
1 1/2 tsk bakpulver (8 g)
3/4 tsk bikarbonat (4 g)
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker (9 g)
175 g mjukt, rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker (225 g)
3 ägg
Glasyr
ca 1/2 dl florsocker (30 g)
ca 2 msk vatten (30 g)
Tips!
Portioner: 10-12 bitarst
Ingredienser
Kakan
1 g malen saffran + 2 msk smält smör (25 g)
3 dl syrad grädde
4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
1 1/2 tsk bakpulver (8 g)
3/4 tsk bikarbonat (4 g)
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker (9 g)
175 g mjukt, rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker (225 g)
3 ägg
Glasyr
ca 1/2 dl florsocker (30 g)
ca 2 msk vatten (30 g)
TIPS!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK
God!
Tack! ☺️
Hej! måste det vara syrad grädde? går det bra med laktosfrigrädde?