
Om det finns en småkaka som funkar i alla lägen så är det drömmar. Och även om jag ÄLSKAR originalet så är det alltid lika gott att ta fram nya smakkombinationer med den här spröda kakan. Den senaste medlemmen i min receptfamilj med drömmar är denna goding med saffran, vit choklad och frysta hallon.

Den här versionen på drömmar är typ min vita saffranskladdkaka med hallongrädde. Samma smaker men i en spröd istället för kladdig konsistens. De är så himla goda, ni bara måste prova!
Receptet ger 30 stora eller 60 små saffransdrömmar.
Ingredienser:
100 g rumsvarmt, mjukt smör
3 dl strösocker
0,5 g saffran
2 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
150 g vit choklad
15 g frystorkade hallon
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta samman smör, strösocker, saffran och vaniljsocker till en krämig smet.
- Tillsätt matoljan lite i taget under konstant omrörning.
- Blanda hjortronsalt och vetemjöl i en skål. Sikta ner detta i smörblandningen och arbeta snabbt samman alltsammans bara precis tills dess att det går ihop till en deg.
- Täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Dela degen i så många jämnstora bollar som du vill ha kakor.
- Fördela bollarna på plåtarna med ordentligt med mellanrum (kakorna flyter ut under gräddning).
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Låt kakorna svalna på plåten innan du ställer dem i kylskåpet för att svalna ytterligare.
- Grovhacka den vita chokladen och smält den över ett vattenbad.
- Låt chokladen svalnat innan du doppar kakorna i den. Garnera med frystorkade hallon.
[…] att börja med farmors fika. Spröda små kakor som smakar vanilj, kärlek och svensk sommar. Att Camilla Hamids drömmar är alldeles särdeles drömlika kan ju vem som helst se. Man känner nästan lukten av […]
Hur skulle du göra dessa glutenfria?
Hejhej, jag har tyvärr inte prövat detta ännu ☺️