Saffransbullar med hallonkompott

För dig som inte gillar russin i dina saffransbullar eller lussebullar men ändå vill att det ska hända något roligt i bullen så är de här saftiga saffransbullarna med sötsyrlig hallonkompott något för dig. Fluffig bulle med massa härligt hallongojs. SÅ gott!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Saffransbullar med hallonkompott

Portioner: 36

Ingredienser

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Ingredienser (saffransdeg):
50 g jäst
500 g mjölk (5 dl)
1 påse saffran à 0,5g
250 g rumsvarmt smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling

Ingredienser (sockerlag):
2 dl vatten
1 dl strösocker
florsocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 36st

Ingredienser

Ingredienser (hallonkompott):
250 g frysta hallon
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
2 krm agar agar pulver (kan uteslutas)
0,5 dl vatten

Ingredienser (saffransdeg):
50 g jäst
500 g mjölk (5 dl)
1 påse saffran à 0,5g
250 g rumsvarmt smör
200 g strösocker (2 dl)
1 kg vetemjöl (16,5 dl)
1 tsk salt
1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling

Ingredienser (sockerlag):
2 dl vatten
1 dl strösocker
florsocker till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  2. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
  3. Saffransdeg: Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken. Tillsätt saffran och rör om.
  4. Ha sedan i smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  5. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  6. Dela degen i 36 lika stora bitar och rulla dem till bollar mot ett lätt mjölat bord.
  7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt.
  8. Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa i 1-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Fyll en spritspåse med hallonkompotten och alla bullar med den.
  11. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  12. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
  13. Garnera bullarna med florsocker när de svalnat.
Steg för steg

Video
  1. Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  2. Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
  3. Saffransdeg: Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken. Tillsätt saffran och rör om.
  4. Ha sedan i smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
  5. Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
  6. Dela degen i 36 lika stora bitar och rulla dem till bollar mot ett lätt mjölat bord.
  7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt.
  8. Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa i 1-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Fyll en spritspåse med hallonkompotten och alla bullar med den.
  11. Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  12. Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
  13. Garnera bullarna med florsocker när de svalnat.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?