Så här gör du:
- Hallonkompott: Lägg alla ingredienserna till hallonkompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
- Häll över hallonkompotten i en skål och låt svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
- Saffransdeg: Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Blanda tills jästen lösts upp helt i mjölken. Tillsätt saffran och rör om.
- Ha sedan i smör i delad i bitar, strösocker och hälften av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdig deg och tillsätt därefter saltet och mer mjöl efter behov.
- Knåda ordentligt i minst 10 minuter med maskin och lite längre om du kör för hand.
- Dela degen i 36 lika stora bitar och rulla dem till bollar mot ett lätt mjölat bord.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt.
- Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa i 1-3 timmar beroende på temperaturen i ditt kök. Du vet att de är färdigjästa om degen “studsar tillbaka” när du trycker lite lätt med fingret.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyll en spritspåse med hallonkompotten och alla bullar med den.
- Vispa lätt ihop ägg, salt och lite vatten till penslingen och pensla dina bullar. Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
- Under tiden kan du förbereda sockerlagen genom att enkelt blanda ihop vatten och strösocker. Blanda tills sockret lösts upp i vattnet. Pensla sedan dina bullar med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.
- Garnera bullarna med florsocker när de svalnat.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.