Rulltårta med hjärtan

Idag har jag tagit över stories på Köket.se’s instagram @koket.se och temat är bakverk som får den du gillar på fall. Hela förmiddagen har jag visat steg för steg hur man gör en mönstrad rulltårta med hjärtan och lättast blir att dela själva receptet här på bloggen.

Jag valde att göra en vanlig ljus rulltårta och fylla den med hallonmousse men du kan såklart välja vilken smak du vill på både botten och fyllning.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Rulltårta med hjärtan

Ingredienser

Ingredienser (mönstrad rulltårta):
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rosa pastafärg

Ingredienser (hallonmousse):
225 g frysta hallon
1 dl vatten
saft från 1 citron
0,75 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (mönstrad rulltårta):
4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rosa pastafärg

Ingredienser (hallonmousse):
225 g frysta hallon
1 dl vatten
saft från 1 citron
0,75 tsk agar agar pulver
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp på medelhastighet i en bunke.
  2. Blanda alla torra ingredienser till rulltårtan i en skål och sikta ner dem i äggvispet. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  3. Ta 1 dl av smeten och häll upp i en skål. Färga med några droppar av pastafärg och rör om tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Täck en form med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  5. Häll upp den färgade smeten i en spritspåse och spritsa ut hjärtan i valfritt mönster på bakplåtspappret.
  6. Ställ plåten i frysen så att ditt mönster stelnar ordentligt i minst 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  8. Häll resten av rulltårtssmeten över ditt mönster och grädda din rulltårta i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  9. Ta ut kakan och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Pensla sedan undersidan pappret med kallt vatten och dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
  10. Rulla in botten i en kökshandduk och låt svalna medan du gör fyllningen.
  11. Koka upp frysta hallon, vatten och citronsaft i en kastrull tills hallonen löst upp sig helt.
  12. Sila hallonmouset för att få bort kärnorna. Koka upp igen tillsammans med agar agar. Låt koka under omrörning i 3-5 minuter på medelvärme.
  13. Häll över i en kall skål och låt svalna och tjockna till sig i rumstemperatur. Det ska bli som en tjock men mjuk puré.
  14. Vispa upp grädden, men inte för hårt, du behöver marginal för att kunna vispa ner hallonmoset.
  15. Tillsätt hallonmoset och vispa tills det fördelat sig jämnt i grädden.
  16. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt samman till en jämn och fluffig mousse. Ställ gärna moussen i kylskåpet för att sätta sig innan du fyller din rulltårta med den.
  17. Rulla upp din botten och ha den mönstrade sidan neråt.
  18. Bre ut hallonmoussen på din botten och rulla försiktigt ihop den.
  19. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp på medelhastighet i en bunke.
  2. Blanda alla torra ingredienser till rulltårtan i en skål och sikta ner dem i äggvispet. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
  3. Ta 1 dl av smeten och häll upp i en skål. Färga med några droppar av pastafärg och rör om tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Täck en form med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
  5. Häll upp den färgade smeten i en spritspåse och spritsa ut hjärtan i valfritt mönster på bakplåtspappret.
  6. Ställ plåten i frysen så att ditt mönster stelnar ordentligt i minst 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  8. Häll resten av rulltårtssmeten över ditt mönster och grädda din rulltårta i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  9. Ta ut kakan och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Pensla sedan undersidan pappret med kallt vatten och dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
  10. Rulla in botten i en kökshandduk och låt svalna medan du gör fyllningen.
  11. Koka upp frysta hallon, vatten och citronsaft i en kastrull tills hallonen löst upp sig helt.
  12. Sila hallonmouset för att få bort kärnorna. Koka upp igen tillsammans med agar agar. Låt koka under omrörning i 3-5 minuter på medelvärme.
  13. Häll över i en kall skål och låt svalna och tjockna till sig i rumstemperatur. Det ska bli som en tjock men mjuk puré.
  14. Vispa upp grädden, men inte för hårt, du behöver marginal för att kunna vispa ner hallonmoset.
  15. Tillsätt hallonmoset och vispa tills det fördelat sig jämnt i grädden.
  16. Tillsätt florsockret och vänd försiktigt samman till en jämn och fluffig mousse. Ställ gärna moussen i kylskåpet för att sätta sig innan du fyller din rulltårta med den.
  17. Rulla upp din botten och ha den mönstrade sidan neråt.
  18. Bre ut hallonmoussen på din botten och rulla försiktigt ihop den.
  19. Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?