Så här gör du:
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp på medelhastighet i en bunke.
- Blanda alla torra ingredienser till rulltårtan i en skål och sikta ner dem i äggvispet. Vänd försiktigt samman till en jämn smet.
- Ta 1 dl av smeten och häll upp i en skål. Färga med några droppar av pastafärg och rör om tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
- Täck en form med måtten 30×40 cm med bakplåtspapper.
- Häll upp den färgade smeten i en spritspåse och spritsa ut hjärtan i valfritt mönster på bakplåtspappret.
- Ställ plåten i frysen så att ditt mönster stelnar ordentligt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Häll resten av rulltårtssmeten över ditt mönster och grädda din rulltårta i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Ta ut kakan och vänd upp den på ett nytt bakplåtspapper. Pensla sedan undersidan pappret med kallt vatten och dra försiktigt bort bakplåtspapperet.
- Rulla in botten i en kökshandduk och låt svalna medan du gör fyllningen.
- Koka upp frysta hallon, vatten och citronsaft i en kastrull tills hallonen löst upp sig helt.
- Sila hallonmouset för att få bort kärnorna. Koka upp igen tillsammans med agar agar. Låt koka under omrörning i 3-5 minuter på medelvärme.
- Häll över i en kall skål och låt svalna och tjockna till sig i rumstemperatur. Det ska bli som en tjock men mjuk puré.
- Vispa upp grädden, men inte för hårt, du behöver marginal för att kunna vispa ner hallonmoset.
- Tillsätt hallonmoset och vispa tills det fördelat sig jämnt i grädden.
- Tillsätt florsockret och vänd försiktigt samman till en jämn och fluffig mousse. Ställ gärna moussen i kylskåpet för att sätta sig innan du fyller din rulltårta med den.
- Rulla upp din botten och ha den mönstrade sidan neråt.
- Bre ut hallonmoussen på din botten och rulla försiktigt ihop den.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.