Rödvinbärsmuffins

21 röster
rödvinbärsmuffins
Fluffiga och saftiga rödvinbärsmuffins med smultopping som bara smälter i munnen.

Mjuk rödvinbärskaka i muffinsformar med smultopping. Lite som en rödvinbärskaka och rödvinbärspaj i ett och samma bakberk. Dessa rödvinbärsmuffins är en ljuvlig blandning mellan sött, syrligt, fluffigt och knäckigt.

rödvinbärsmuffins

Receptet ger 16 stora rödvinbärsmuffins med smultopping.

Muffins:

150 g smör

2,5 dl mjölk

3 ägg

3,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

5,25 dl vetemjöl

500 g röda vinbär (kvistarnas vikt inräknad)

Smultopping:

25 g kallt smör

0,5 dl havregryn

4 msk vetemjöl

2 msk strösocker

Steg för steg – bilder på hur man bakar rödvinbärsmuffins.

Gör såhär:

  1. Muffins: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och fördela stora, stabila muffinsformar på en ugnsplåt.
  2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt därefter mjölken i kastrullen, rör om och ta bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen åt sidan medan du förbereder resten av smeten.
  3. I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn och väldigt tjock smet med slickepott.
  4. Häll till sist ner smörmjölken och vänd sedan försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna men fyll dem endast med 2/3 smet.
  6. Plocka bort de röda vinbären från sina kvistar. Skölj av bären ordentligt och toppa sedan varje muffins med röda vinbär.
  7. Smultopping: Nyp ihop alla ingredienser till smulet och strössla det ovanpå muffinsarna.
  8. Grädda dina rödvinbärsmuffins i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Låt svalna helt och hållet innan servering. Servera gärna med vaniljsås.

TIPS!

  • Gör dina rödvinbärsmuffins glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 6,5 dl glutenfri mjölmix och havregrynen mot glutenfria havregryn.
  • Gör dina rödvinbärsmuffins veganska genom att byta ut äggen mot spadet från kikärtsspadet i en förpackning med blötlagda kikärtor à 400g.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mariannr
Mariannr
1 år sedan

Jättegoda muffins, tack för receptet🤗

Annelie
Annelie
1 år sedan

Om jag ska använda frysta vinbär, kan jag ha i de frysta eller ska jag tina de innan? Behöver jag även ha i potatismjöl eller dylikt om de är frysta?

Lisbeth Johansson
Lisbeth Johansson
8 månader sedan

Mycket goda muffinsrecept

Margareta Forsberg
Margareta Forsberg
7 månader sedan

Går de att frysa?

Lama Elias
Lama Elias
6 månader sedan

Jag går alltid efter dina goda recept, Camilla. Det som är extra roligt med dig att, trots din icke svenska bakgrund, lagar du ändå all slags mat, svensk, thailändsk, italiensk, arabisk, mm. Fantastiskt 👏👏👌

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x