Så här gör du:
- Muffins: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och fördela stora, stabila muffinsformar på en ugnsplåt.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt därefter mjölken i kastrullen, rör om och ta bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen åt sidan medan du förbereder resten av smeten.
- I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn och väldigt tjock smet med slickepott.
- Häll till sist ner smörmjölken och vänd sedan försiktigt ihop till en jämn smet.
- Fördela smeten i muffinsformarna men fyll dem endast med 2/3 smet.
- Plocka bort de röda vinbären från sina kvistar. Skölj av bären ordentligt och toppa sedan varje muffins med röda vinbär.
- Smultopping: Nyp ihop alla ingredienser till smulet och strössla det ovanpå muffinsarna.
- Grädda dina rödvinbärsmuffins i mitten av ugnen i ca 20-25 min. Låt svalna helt och hållet innan servering. Servera gärna med vaniljsås.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Jättegoda muffins, tack för receptet🤗
Vad glad jag blir att du gillar dem. Tack själv 🙂
Om jag ska använda frysta vinbär, kan jag ha i de frysta eller ska jag tina de innan? Behöver jag även ha i potatismjöl eller dylikt om de är frysta?
Hejhej! Låt dem gärna tina lite innan, då det annars kan bli för mycket vätska☺️
Mycket goda muffinsrecept
Tack, vad kul att du gillar dem! 🥰
Går de att frysa?
Ja 🤩
Jag går alltid efter dina goda recept, Camilla. Det som är extra roligt med dig att, trots din icke svenska bakgrund, lagar du ändå all slags mat, svensk, thailändsk, italiensk, arabisk, mm. Fantastiskt 👏👏👌
Tack snälla du! ☺️
Jätte bra recept och jättegoda, lite drygt bara att vända smeten😂