Rice Krispies tårta

Fotograf: Ulrika Pousette

Inlägget innehåller reklam för min webshop.

Det är verkligen jordgubbstårtornas tid nu! Ett riktigt supertips på en jordgubbstårta som är väldigt enkel att göra men som ändå består av härliga konsistenser och smaker är denna ljuvliga rice kripes tårta med krispig maräng med sega rice krispies, len vaniljkräm, fluffig grädde och färska jordgubbar. Dessutom går denna tårta att förbereda flera dagar i förväg.

Det här receptet bakar jag i min långpanna med måtten 30×40 cm. Den köper du HÄR!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

rice krispies tårta

Rice Krispies tårta

Portioner: 12

Ingredienser

Maräng med rice krispies:
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies

Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
1 krm äkta vaniljpulver eller 1 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl majsstärkelse.
50 g mjukt smör

Dekoration:
6 dl vispgrädde
750 g färska jordgubbar
citronmeliss

Tips!

  • Du kan förbereda den här tårtan flera dagar innan servering genom att göra marängen och förvara den täckt med en kökshandduk i rumstemperatur. Vaniljkrämen kan göras upp till 4 dagar innan den ska användas och förvaras i en burk i kylskåpet.
  • Den här tårtan görs enkelt glutenfri genom att byta ut rice krispies mot crispy ries från Semper.

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Maräng med rice krispies:
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies

Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
1 krm äkta vaniljpulver eller 1 vaniljstång
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
0,3 dl majsstärkelse.
50 g mjukt smör

Dekoration:
6 dl vispgrädde
750 g färska jordgubbar
citronmeliss

TIPS!

  • Du kan förbereda den här tårtan flera dagar innan servering genom att göra marängen och förvara den täckt med en kökshandduk i rumstemperatur. Vaniljkrämen kan göras upp till 4 dagar innan den ska användas och förvaras i en burk i kylskåpet.
  • Den här tårtan görs enkelt glutenfri genom att byta ut rice krispies mot crispy ries från Semper.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Maräng: Sätt ugnen på 125 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med måtten 30×40 cm bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
  3. När du fått en tjock och blank maräng tillsätter du rice krispes och vänder in dem i smeten med hjälp av en slickepott.
  4. Bre ut rice krispies-marängen i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ungefär 90 minuter. Låt marängen svalna helt och hållet innan du toppar med vaniljkräm, vispgrädde och jordgubbar.
  5. Vaniljkräm: Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  6. Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse för hand, gärna med en spiralvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
  7. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  8. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en skål.
  9. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
  10. Montering & dekoration: Bre ut vaniljkrämen på marängbotten. Toppa med vispad grädde, gärna genom att spritsa och garnera med jordgubbar skurna i bitar och citronmeliss.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Maräng: Sätt ugnen på 125 grader (över- och undervärme) och täck din långpanna med måtten 30×40 cm bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum med hjälp av en elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, samtidigt som du fortsätter att vispa hela tiden.
  3. När du fått en tjock och blank maräng tillsätter du rice krispes och vänder in dem i smeten med hjälp av en slickepott.
  4. Bre ut rice krispies-marängen i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ungefär 90 minuter. Låt marängen svalna helt och hållet innan du toppar med vaniljkräm, vispgrädde och jordgubbar.
  5. Vaniljkräm: Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  6. Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse för hand, gärna med en spiralvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om.
  7. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  8. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om. Häll sedan över krämen i en skål.
  9. Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.
  10. Montering & dekoration: Bre ut vaniljkrämen på marängbotten. Toppa med vispad grädde, gärna genom att spritsa och garnera med jordgubbar skurna i bitar och citronmeliss.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
Sara
7 months ago

Hej, jag får inte vaniljkrämen tillräckligt tjock efter att den har svalnat i kylen över natten. Har du något tips på vad jag ska göra?
Tack,
Sara

Tips!

  • Du kan förbereda den här tårtan flera dagar innan servering genom att göra marängen och förvara den täckt med en kökshandduk i rumstemperatur. Vaniljkrämen kan göras upp till 4 dagar innan den ska användas och förvaras i en burk i kylskåpet.
  • Den här tårtan görs enkelt glutenfri genom att byta ut rice krispies mot crispy ries från Semper.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?