Red velvet snittar

Ni vet hur det funkar vid det här laget, jag snöar in mig på ett bakverk och kommer på en massa olika varianter på den klassiska versionen. Just nu är det red velvet som jag gärna experimenterar med och mitt senaste experiment resulterade i red velvet snittar. Alltså kolasnittar som smakar red velvet cake.

Sammetslena och härligt segmjuka kolasnittar med smak av choklad, härligt röd färg och cream cheese frosting. Kolasnittar med det lilla extra helt enkelt. Receptet ger 2 längder à 10-12 snittkakor vardera.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Red velvet snittar

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (red velvet snittar):
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk kakao
0,5 msk röd pastafärg
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (frosting):
50 g mjukt rumstempererat smör
100 g färskost
1 dl florsocker

Tips!

  • Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1/2 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och 0,5 dl färska tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 2 tsk pofiber.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (red velvet snittar):
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 msk kakao
0,5 msk röd pastafärg
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Ingredienser (frosting):
50 g mjukt rumstempererat smör
100 g färskost
1 dl florsocker

TIPS!

  • Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1/2 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och 0,5 dl färska tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 2 tsk pofiber.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke. I en liten skål blandar du ihop kakao och pastafärg till en tjock smet. Tillsätt det till smörsockret och vispa lite till.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det hår ihop till en deg. Dela degen i två och rulla ut till två längder. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lite lätt och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
  4. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott. Bre ut frostingen på längderna.
  5. Skär upp längderna i 10-12 kakor vardera. Servera direkt eller förvara inplastade i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke. I en liten skål blandar du ihop kakao och pastafärg till en tjock smet. Tillsätt det till smörsockret och vispa lite till.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det hår ihop till en deg. Dela degen i två och rulla ut till två längder. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lite lätt och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
  4. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott. Bre ut frostingen på längderna.
  5. Skär upp längderna i 10-12 kakor vardera. Servera direkt eller förvara inplastade i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

3 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Charlotte Lindström
Charlotte Lindström
2 years ago

Dessa är supergoda och första gången jag gjorde dem blev de ok. Men ikväll gjorde jag t.o.m 2 omgångar, men de blev helt platta och tråkiga. Ingen tjocklek alls! Inget jag vill bjuda på. Varför blev de inte tjocka som de ska bli? Vad kan ha gått fel?

Tips!

  • Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1/2 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och 0,5 dl färska tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.
  • Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 2 tsk pofiber.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?