Red velvet rulltårta

Varje tårta kräver sin rulltårta och eftersom att ni uppskattade receptet på red velvet cake så mycket så var jag bara tvungen att ta fram ett recept på red velvet rulltårta. En röd chokladrulltårta med härligt luftig och krämig cream cheese frosting utan smör. Den bara smälter i munnen och smakar magiskt.

Receptet bakas i vanlig ordning i en långpanna med måtten 30×40 cm, vilket ger en red velvet rulltårta på 10-12 bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Red velvet rulltårta

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (rulltårta):
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,5-1 msk röd pastafärg
1,5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger av valfri sort

Ingredienser (fyllning):
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
florsocker att pudra med

Tips!

  • Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1/2 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och 0,5 dl färska tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.
  • Gör rulltårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (rulltårta):
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,5-1 msk röd pastafärg
1,5 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger av valfri sort

Ingredienser (fyllning):
300 g kylskåpskall färskost
1 dl kylskåpskall vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
florsocker att pudra med

TIPS!

  • Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1/2 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och 0,5 dl färska tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.
  • Gör rulltårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Blanda ihop kakao och pastafärg till en jämn och tjock smet i en skål. Tillsätt det till äggvispet och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten förutom bikarbonat och vinäger och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  5. I en liten skål blandar du ihop vinägern och bikarbonaten (denna blandning kommer att bubbla och fräsa lite) och har i detta i resten av smeten. Vänd ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpannan, bre ut smeten i ett jämnt lager och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
  7. Vänd upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper. Lägg en ren kökshandduk under det nya bakplåtspappret medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  8. Vispa ihop vispgrädde och färskost krämigt i en bunke med elvisp. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  9. Rulla upp handduken och bre ut fyllningen på rulltårtsbotten.
  10. Rullla ihop botten och servera direkt eller ställ den i kylskåpet för att gotta sig tills du blir fikasugen.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Blanda ihop kakao och pastafärg till en jämn och tjock smet i en skål. Tillsätt det till äggvispet och vispa tills färgen fördelat sig jämnt i smeten.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtsbotten förutom bikarbonat och vinäger och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  5. I en liten skål blandar du ihop vinägern och bikarbonaten (denna blandning kommer att bubbla och fräsa lite) och har i detta i resten av smeten. Vänd ihop till en jämn smet.
  6. Häll upp smeten i långpannan, bre ut smeten i ett jämnt lager och grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills att den fått en gyllenbrun färg.
  7. Vänd upp rulltårtan på ett nytt bakplåtspapper. Lägg en ren kökshandduk under det nya bakplåtspappret medan den fortfarande är varm. Ta försiktigt bort det gamla bakplåtspappret (pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar) och rulla in rulltårtsbotten i kökshandduken. Låt svalna helt och hållet.
  8. Vispa ihop vispgrädde och färskost krämigt i en bunke med elvisp. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  9. Rulla upp handduken och bre ut fyllningen på rulltårtsbotten.
  10. Rullla ihop botten och servera direkt eller ställ den i kylskåpet för att gotta sig tills du blir fikasugen.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingrid
Ingrid
11 months ago

Hej Camilla
Jag undrar om det går att frysa in den?
Ingrid

Tips!

  • Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1/2 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och 0,5 dl färska tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.
  • Gör rulltårtan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot 2,5 dl glutenfri mjölmix.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?