Rabarbersnittar

Rabarbersnittar – sega kolasnittar fyllda med rabarber. Lite som rabarberpaj i småkaksformat!

Finns det något som ger mig så starka sommarkänslor som rabarber! En härlig sommarkaka att fika med i solen är kolasnittar med rabarber. Det blir en härlig upplevelse mellan sött och syrligt. Dessutom är de väldigt enkla att göra! Perfekt att göra när man snabbt vill fixa en god fika.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Rabarbersnittar

Portioner: 24

Ingredienser

Fyllning:
150 g frysta rabarber (färska går också bra men just idag använde jag frysta)
1 dl syltsocker
1 msk vatten

Deg:
100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Fyllning:
150 g frysta rabarber (färska går också bra men just idag använde jag frysta)
1 dl syltsocker
1 msk vatten

Deg:
100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg tärnade rabarber, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka upp tills rabarbern mjuknat och sockerkristallerna smält. Sila bort vätskan.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till två längder, lägg på en plåt med bakplåtspapper med ordentligt med mellanrum. Gör en urgröpning i mitten av längderna och lägg rabarberkok i gropen på varje längd. Spara de bitar som inte får plats för att lägga på efter gräddning.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de kanterna fått en lätt gyllenbrun.
  7. Fyll ut med överblivna rabarberbitar medan längderna fortfarande är varma. Skär längderna på snedden i 12 bitar vardera och låt sedan plåten stå i kylskåpet tills kakorna svalnat och stelnat så pass att du kan lyfta dem utan problem.
  8. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet!
Steg för steg

rabarbersnittar

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg tärnade rabarber, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka upp tills rabarbern mjuknat och sockerkristallerna smält. Sila bort vätskan.
  3. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  4. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  5. Rulla degen till två längder, lägg på en plåt med bakplåtspapper med ordentligt med mellanrum. Gör en urgröpning i mitten av längderna och lägg rabarberkok i gropen på varje längd. Spara de bitar som inte får plats för att lägga på efter gräddning.
  6. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de kanterna fått en lätt gyllenbrun.
  7. Fyll ut med överblivna rabarberbitar medan längderna fortfarande är varma. Skär längderna på snedden i 12 bitar vardera och låt sedan plåten stå i kylskåpet tills kakorna svalnat och stelnat så pass att du kan lyfta dem utan problem.
  8. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet!
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

1 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
53 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alicia
Alicia
2 years ago

Jag provade precis att göra dem glutenfria och det blev superbra! Tog 3 dl Semper Finmix (utan vetestärkelser).

(Dock fick jag ha dem i ugnen lite längre men det kan vara för att ugnen här på lantstället är lite gammal. Tog ut dem när kanterna var lätt gyllenbruna som receptet sa!)

Emma
Emma
4 years ago

Tänkte göra dessa till midsommar och undrar om man kan göra dem dagen innan, med tanke på rabarbern som är ovanpå? Hur förvara jag dem bäst isf, kyl eller burk? 🙂

Lisa
Lisa
4 years ago

Går det att göra dem glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 1,5 dl glutenfritt mjöl?
Mvh Lisa 😊

Elin
Elin
Svara till  camillahamid
2 years ago

Jag har testat att byta ut till glutenfritt mjöl. Men dom flöt ut i hela pannan… väldigt goda annars👏🏼😋

Hanna
Hanna
3 years ago

Hej, går det att ha i vanligt socker och koka lite längre istället för Syltsocker?

Julia
Julia
Svara till  Hanna
3 years ago

Provade med vanligt socker och det funkade jätte bra 🙂

Maud Karlsson
Maud Karlsson
3 years ago

Låter smarrigt,fick ett gäng rabarber idag och ska testa

Maud Karlsson
Maud Karlsson
3 years ago

Gör nog på mördeg

Monica
Monica
3 years ago

Går det att göra dom glutenfria?

Emma-Louise
Emma-Louise
3 years ago

Om man vill göra dessa glutenfria, funkar det bara byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?

Tess
Tess
3 years ago

Vilken idé! Måste testa detta!!

Vad är skillnaden på syltsocker och vanligt socker? Går det med vanligt om man inte har syltsocker?

Mari Gilljam
Mari Gilljam
3 years ago

Kan man frysa dom?

Mari Gilljam
Mari Gilljam
Svara till  camillahamid
3 years ago

Tack 🙂. Nu ska jag ut o plocka rabarber

Sandra
Sandra
3 years ago

Kan man ta vanligt socker???

Linda Källman
Linda Källman
3 years ago

Hej! Ser fantastiskt goda ut! Går de att göra med vanligt socker tro eller blir det svårt?

Evelina
Evelina
3 years ago

Hej! Måste man ta syltsocker eller går det bra med strösocker? Och varför isåfall!
Kram

Ayda
Ayda
3 years ago

Hej! Undrar om det går att ersätta syltsocker med vanligt strösocker?

Anna-Klara
Anna-Klara
3 years ago

Kan man göra något på rabarbervätskan man silar bort? Har du något annat recept på lager där det kan passa?

Ska definitivt testa det här receptet i alla fall. Det ser ut som en sommardröm! 😍

Caroline
Caroline
3 years ago

Kan man baka dom mjölkfritt?

Amanda
Amanda
3 years ago

Kan man göra degen dagen innan och plasta in?

Anette
Anette
3 years ago

Hej! Provade att göra glutenfria enligt ditt recept, men allt flöt ut helt på plåten! Vad kan ha gått fel?

Anette
Anette
Svara till  camillahamid
3 years ago

Jag använder Semper finmix!

Meta
Meta
3 years ago

Hur länge kan man ha dom i kylen? Går det att frysa dom?

Rana
Rana
3 years ago

Hej! Tusen tack för underbart recept! Undrar om ja kan jag skippa sirapen, vad är dess roll?

Sara
Sara
2 years ago

Hej!
Kan man frysa de?

Elisabeth
Elisabeth
2 years ago

Hej Camilla,
Min deg blev liksom blöt och kletig, hur kommer det sig?

Tack!

Karin
Karin
2 years ago

Fasiken vad fina dessa var! 🙂 hälften gick åt på en gång. Fick ta lite mer rabarber än vad det stod, ca 200 g. Första receptet av dig jag testar, kommer bli många fler!

Linnéa
Linnéa
2 years ago

Älskar dessa! Har bakat dem flera gånger senaste året och får alltid beröm när jag bjuder på dem! 😊 tog ett tag att få till formen i början. Tack för ett grymt recept!

Stina
Stina
3 months ago

Jag strödde lite smuldeg ovanpå rabarbern 👌

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?