Hallongrottor är gott men RABARBERgrottor, det ni, det är ännu godare. Särskilt när man gjort den på egen rabarbersylt. Härlig mördeg som smälter i munnen med en riktigt syrlig rabarbersylt. Det är bara så himla genomgott!
Det bästa är hur enkla de här småkakorna är att göra. Man bara nyper ihop degen, fyller den med sylt och gräddar i ugnen. Och om du ändå har både hallon- och rabarbersylt hemma kan du lika gärna fylla hälften med den ena sylten och hälften med den andra.
Receptet räcker till 24 stycken drömmiga rabarbergrottor.
Ingredienser (rabarbergrottor):
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör
1 dl rabarbersylt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader och placera 24 stycken små formar på en plåt.
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
- Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg.
- Dela degen i 24 lika stora delar och rulla dem till bollar.
- Lägg varje boll i en form och gör en fördjupning i mitten av bollen.
- Fyll varje hål med sylt och grädda rabarbergrottorna i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Låt rabarbergrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
Ojojoj vilka smaskiga kakor! 👍 vi älskar rabarbersylt
Visst är det gott? 🤩
5 av 5 stjärnor! Vi gillar rabarber och grottor! Sylt
Vad glad jag blir att ni gillade dem! 🤩