Rabarbergrottor

Hallongrottor är gott men RABARBERgrottor, det ni, det är ännu godare. Särskilt när man gjort den på egen rabarbersylt. Härlig mördeg som smälter i munnen med en riktigt syrlig rabarbersylt. Det är bara så himla genomgott!

Det bästa är hur enkla de här småkakorna är att göra. Man bara nyper ihop degen, fyller den med sylt och gräddar i ugnen. Och om du ändå har både hallon- och rabarbersylt hemma kan du lika gärna fylla hälften med den ena sylten och hälften med den andra.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Rabarbergrottor

Portioner: 24

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör
1 dl rabarbersylt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g rumsvarmt, mjukt smör
1 dl rabarbersylt

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader och placera 24 stycken små formar på en plåt.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg.
  4. Dela degen i 24 lika stora delar och rulla dem till bollar.
  5. Lägg varje boll i en form och gör en fördjupning i mitten av bollen.
  6. Fyll varje hål med sylt och grädda rabarbergrottorna i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Låt rabarbergrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader och placera 24 stycken små formar på en plåt.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg.
  4. Dela degen i 24 lika stora delar och rulla dem till bollar.
  5. Lägg varje boll i en form och gör en fördjupning i mitten av bollen.
  6. Fyll varje hål med sylt och grädda rabarbergrottorna i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Låt rabarbergrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johan
Johan
1 year ago

Ojojoj vilka smaskiga kakor! 👍 vi älskar rabarbersylt

Johan
Johan
1 year ago

5 av 5 stjärnor! Vi gillar rabarber och grottor! Sylt

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?