Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm och ger en pumpakaka med frosting på 10-12 bitar.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en form med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
- Skölj, skala, kärna ur och riv pumpan fint.
- Blanda ihop riven pumpa, kanel, kardemumma, ingefära och farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
- I en annan bunke vispar du ihop ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
- Tillsätt pumpablandningen och neutral olja. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver ner i bunken. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad. Låt kakan svalna helt och hållet innan du har på frosting.
- För att göra frostingen vispar du ihop färskost och vispgrädde med elvisp tills det blir riktigt tjockt och krämigt. Detta kan ta några minuter så ha tålamod.
- Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
- Täck kakan med frostingen, dekorera med ätbara blommor (jag använde röd oxalis), rivet limeskal eller rivet apelsinskal.
- Servera direkt och njut eller förvara kakan i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Älskar älskar dina recept .. brukar dock aldrig kommentera.
Nu undrar jag om man kan frysa denna kaka med frostingen på redan?
Tack för superbra recept och roliga YT videos.🤩
Jag hade i lite morötter tillsammans med butternut och hade i lite mindre kanel och rörsocker istället för socker. Blev supergod! 😛
Mums 😀
Kan man ta bort frostingen? Det bliver for mycket med socker tänka jag.
Det kan du absolut göra 🥰
Jag har bakat detta och smaka jätte bra men botten blev lite kladdigt tycka jag. 👍🌸 tack ändå
Vad glad jag blir att du gillade den🥰
blir inte den riva pumpan lite “trådig” i kakan? Är det bättre att göra pumpapure istället?