Prinsesscupcakes

Det har nog inte undgått någon hur mycket jag ÄLSKAR prinsesstårta. Dagens prinsesstårtavariant är en perfekt prinsesstårta att servera på ett dessertbord eller när man inte kan bestämma sig för om man ska baka prinsesstårta eller cupcakes.

Om du i vanliga fall tycker att det är lite knepigt att täcka en prinsesstårta i marsipan så kommer du med all säkerhet att tycka att det är enklare att täcka en cupcake i taget. Men oavsett i vilket format du bakar prinsesstårta så är mitt absolut bästa tips att knåda och kavla ut marsipanen i maizena. Det gör den betydligt mycket mindre kladdig och mer lättarbetad.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Prinsesscupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Cupcakes:
150 g smör
2,25 dl mjölk
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5,25 dl vetemjöl

Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
0,75 dl strösocker
3 st äggulor (spara äggvitorna och gör maräng eller pavlova på)
0,75 dl maizena
50 g mjukt smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Cupcakes:
150 g smör
2,25 dl mjölk
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5,25 dl vetemjöl

Vaniljkräm:
2,5 dl mjölk
0,5 tsk vaniljpulver
0,75 dl strösocker
3 st äggulor (spara äggvitorna och gör maräng eller pavlova på)
0,75 dl maizena
50 g mjukt smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  3. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om.
  4. Förvara vaniljkrämen i en lufttät burk i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du fyller din rulltårta med den.
  5. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  7. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt i en bunke med elvisp.
  8. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn och tjock smet.
  9. Blanda ner mjölken i smöret. Häll ner det i bunken och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
  10. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet och grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
  11. Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du gröper ur mitten på varje cupcake.
  12. Fyll varje hål med sylt och vaniljkräm. Vispa upp grädden och toppa varje muffins med den.
  13. Kavla ut marsipanen och stansa ut rundlar av den som passar så det täcker grädden ovanpå muffinsen. Pudra med florsocker och dekorera med blommor.
Steg för steg

Video
  1. Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
  2. Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
  3. Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om.
  4. Förvara vaniljkrämen i en lufttät burk i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du fyller din rulltårta med den.
  5. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  6. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
  7. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt i en bunke med elvisp.
  8. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn och tjock smet.
  9. Blanda ner mjölken i smöret. Häll ner det i bunken och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
  10. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet och grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
  11. Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du gröper ur mitten på varje cupcake.
  12. Fyll varje hål med sylt och vaniljkräm. Vispa upp grädden och toppa varje muffins med den.
  13. Kavla ut marsipanen och stansa ut rundlar av den som passar så det täcker grädden ovanpå muffinsen. Pudra med florsocker och dekorera med blommor.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
23 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sadika
sadika
3 years ago

ekstra

Lina
Lina
3 years ago

Hej!
Kan man göra dessa glutenfria? 😀

Cecilia
Cecilia
3 years ago

Går det att göra dessa i minimuffins format tro?:)

Felicia
Felicia
3 years ago

Hur lång tid tar det att göra detta?

Maja Stenberg
Maja Stenberg
3 years ago

Hej! Hur länge håller sig dessa? Kan man göra dem en dag innan?
Kram Maja

Lisa
Lisa
3 years ago

Hej! Vad är det för storlek på rundlarna för marsipanen?

Sara
Sara
3 years ago

Vad för sorts maizena använder du till kavlingen? Antar att det inte är maizena redning som är typ det enda som finns på vår lilla affär 😅 kan man använda nått annat?

Matilda
Matilda
3 years ago

Hej,
Om man vill förbereda lite inför födelsedag! Hur rekommenderar du att man delar upp de olika momenten? Tex kan man frysa in enbart muffinsen och sen plocka fram dem den dagen det är dags för kalas för att göra resten? ☺️

Johanna
Johanna
2 years ago

Hej Camilla!
Tack för dina inspirerande och goda recept! ❤️

Jag har noterat att jag ALLTID måste köra allting mycket längre i ugnen än vad du anger i recepten. Och dina recept är nästan de enda som är ”över och under värme” och inte varmluft.

Har du hört att fler har samma problem eller vad har du för tips att ge?
Tack!
//Johanna

Carina
Carina
2 years ago

Ser verkligen både goda o vackra ut! Skulle man kunna göra dessa färdiga (utom florsocker o blommor) 2 dagar innan de ska ätas (självklart förvaras de i kyl)?

Malin Ek
Malin Ek
2 years ago

Hej! Vilket kul recept, de ser så fina ut. Hur mycket marsipan går åt? Om du använt färdiga lock, räcker två?

Maria
Maria
2 years ago

Hej
man ska använda vaniljpulver till krämen, säger du. Menar du sån där färdig vaniljsåspulver då? Eller vaniljsocker?

Andrea Palm
Andrea Palm
2 years ago

Hej, Jag tycker dessa verkar jättegoda och jag är så sugen på att prova. Jag har däremot en fråga om du har något tips på hur/om man kan göra dessa veganska och eller vegetariska?

Sandra
Sandra
9 months ago

Hej, Vilket recept använder du till själva muffinsen, hittar bara receptet till vaniljkrämen. Mvh Sandra

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?