Så här gör du:
- Lägg vaniljpulver och mjölk i en kastrull och låt koka upp. Vill du istället använda vaniljstång, delar du vaniljstången på längden och skrapar ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och låt koka upp. Ta bort från plattan.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena med elvisp. Häll sedan detta över mjölken samtidigt som du rör om. Fortsätt sedan värma försiktigt på låg till medel värme under fortsatt omrörning. Ta bort kastrullen från plattan så snart krämen börjat tjockna.
- Tillsätt smöret och låt smälta i krämen medans du rör om.
- Förvara vaniljkrämen i en lufttät burk i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du fyller din rulltårta med den.
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt i en bunke med elvisp.
- Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn och tjock smet.
- Blanda ner mjölken i smöret. Häll ner det i bunken och blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
- Fördela muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet och grädda muffinsarna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
- Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du gröper ur mitten på varje cupcake.
- Fyll varje hål med sylt och vaniljkräm. Vispa upp grädden och toppa varje muffins med den.
- Kavla ut marsipanen och stansa ut rundlar av den som passar så det täcker grädden ovanpå muffinsen. Pudra med florsocker och dekorera med blommor.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
ekstra
Hej!
Kan man göra dessa glutenfria? 😀
Går det att göra dessa i minimuffins format tro?:)
Absolut 😍
Hur lång tid tar det att göra detta?
Hej! Hur länge håller sig dessa? Kan man göra dem en dag innan?
Kram Maja
Upp till 4 dagar i kylskåpet! Ställ ett glas med massa bakpulver i bredvid så svettas inte marsipanen 🙂
Hej! Vad är det för storlek på rundlarna för marsipanen?
Vad för sorts maizena använder du till kavlingen? Antar att det inte är maizena redning som är typ det enda som finns på vår lilla affär 😅 kan man använda nått annat?
Vanlig majsstärkelse 🙂
Hej,
Om man vill förbereda lite inför födelsedag! Hur rekommenderar du att man delar upp de olika momenten? Tex kan man frysa in enbart muffinsen och sen plocka fram dem den dagen det är dags för kalas för att göra resten? ☺️
Hejhej! Förlåt för sent svar, det går utmärkt att göra så!😊
Hej! Kan man frysa in dem med vaniljkräm och sylt i också eller bara muffinsen?
Hej Camilla!
Tack för dina inspirerande och goda recept! ❤️
Jag har noterat att jag ALLTID måste köra allting mycket längre i ugnen än vad du anger i recepten. Och dina recept är nästan de enda som är ”över och under värme” och inte varmluft.
Har du hört att fler har samma problem eller vad har du för tips att ge?
Tack!
//Johanna
Hejhej! Detta beror på att allas ugnar verkligen är olika, man känner sin egen ugn bäst 😊
Ser verkligen både goda o vackra ut! Skulle man kunna göra dessa färdiga (utom florsocker o blommor) 2 dagar innan de ska ätas (självklart förvaras de i kyl)?
Hejhej! Dessa håller upp till 4 dagar i kylskåpet! Ställ ett glas med massa bakpulver i bredvid så svettas inte marsipanen 🥰
Hej! Vilket kul recept, de ser så fina ut. Hur mycket marsipan går åt? Om du använt färdiga lock, räcker två?
Hejhej, tack fina du! Har tyvärr inte använt färdigt lock, men ca 3 paket färdiga lock skulle jag gissa på? Beror helt på hur stora dem är! Lycka till 🥰
Hej
man ska använda vaniljpulver till krämen, säger du. Menar du sån där färdig vaniljsåspulver då? Eller vaniljsocker?
Hejhej! Jag menar äkta vaniljpulver. Sån svart som säljs i liten burk ❤️
Hej, Jag tycker dessa verkar jättegoda och jag är så sugen på att prova. Jag har däremot en fråga om du har något tips på hur/om man kan göra dessa veganska och eller vegetariska?
Hejhej, jag har tyvärr inte testat det ännu på detta recept ❤️
Hej, Vilket recept använder du till själva muffinsen, hittar bara receptet till vaniljkrämen. Mvh Sandra
Hej Camilla! Tack för så bra recept och bra förklaringar med bilder steg för steg. Jag undrar vart står ingredienserna till själva princessmuffinsen? Jag ser bara ingredienserna till vaniljkrämen… Tacksam för svar 🙂