Prinsessbiskvier

0 röster
prinsessbiskvier
Prinsessbiskvier! Alltså små prinsesstårtor i biskviformat.

Ni som följt bloggen länge vet att jag älskar biskvier men ogillar smörkräm. Starkt. Så det har blivit lite av en life mission för mig att hitta alternativ till smörkräm. Jag har fyllt mina biskvier både med chokladbollssmet, fluff och nu är det dags för prinsesstårtan att ta plats bland de smörkrämsfria biskvierna. Jajamensan! Här har ni nämligen en biskvi inspirerad av prinsesstårtan.

prinsesstårta biskvier

Mandelbotten med vaniljsmak, fluffig grädde, jordgubbssylt och marsipan. Behöver jag ens förklara hur god den är eller har ni redan blivit övertygade? Det här blev klockren kombination. Det är ju så gott med både prinsesstårta och biskvier och nu slipper man välja. Så skönt!

prinsess biskvier

”Du och dina prinsesstårtor, fröken!”, utbrast mina elever när de fick tjuvkika på dagens recept. Det stämmer, det har blivit en del prinsesstårtvarianter den senaste tiden. Men det är ju så gott med prinsesstårta! Jag får inte nog. Och det här är dessutom en glutenfri variant och är perfekt att servera som alternativ om den ”riktiga” prinsesstårtan innehåller gluten.

Receptet ger 20 stycken prinsessbiskvier.

Ingredienser:

200 g mandelmassa

0,75 dl strösocker

2 stora äggvitor

1 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

1 nypa bakpulver

2 dl jordgubbssylt

250 g marsipan i valfri färg

majsstärkelse till kavling

florsocker till garnering

Steg för steg – bilder på hur man bakar prinsessbiskvier.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan fint och mosa samman med strösocker, vaniljsocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  3. Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 20 lika stora klickar.
  4. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.
  6. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulver till en fluffiga toppar.
  7. Vänd bottnarna med den skrovliga sidan neråt så att du har en slät yta att spritsa på.
  8. Lägg vispgrädden i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna så att det finns ett hål med plats för sylten.
  9. Fyll hålen med sylt och spritsa ut en klick grädde så att sylten täcks.
  10. Släta ut grädden på biskvierna med en palett eller kniv.
  11. Ställ biskvierna i kylskåpet medan du förbereder marsipanen.
  12. Kavla ut marsipanen tunt. Använd majsstärkelse så riskerar du inte att få en kladdig marsipan som svettas sedan.
  13. Stansa ut rundlar som går att täcka biskvierna med.
  14. Täck försiktigt varje biskvi med marsipan och pudra dem med florsocker.
  15. Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet.

Hoppas att det ska smaka! <3

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jenny
Jenny
4 månader sedan

Så fina😊! Går de att frysa? / Jenny

Isa
Isa
1 månad sedan

Så himla gott men saknar vaniljkrämen, går det breda ett tunnare lager med sylt och sedan fylla på med vaniljkrämen?

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x