Prinsessbiskvier i långpanna

En av förra veckans höjdpunkter och mest uppskattade recept var prinsessbiskvier. Alltså det var inte bara ni som älskade dem, de tog sig hela vägen till Aftonbladet som publicerade dem som en nyhet. Hur coolt? I vanlig ordning så behövs det ju också en variant på dessa i långpanna. Biskvier i långpanna är bara så himla smidigt. Man slipper den pyssliga och eventuellt kladdiga delen av att göra biskvier och dessutom räcker den till väldigt många. Så bra!

Den här varianten på biskvi är inspirerad av prinsesstårtan och består av en seg mandelbotten, fluffig vispgrädde, syrlig jordgubbskompott och god marsipan. Receptet ger 24 bitar om den bakas i en långpanna med måtten 25×40 cm.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Prinsessbiskvier i långpanna

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (syrlig jordgubbskompott):
250 g frysta jordgubbar
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
1 tsk agar agar pulver
0,5 dl vatten

Ingredienser (biskvi i långpanna):
500 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
5 dl vispgrädde
1 nypa bakpulver
500 g marsipan
maizena till utkavling

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (syrlig jordgubbskompott):
250 g frysta jordgubbar
0,75 dl strösocker
saft från 1 citron
1 tsk agar agar pulver
0,5 dl vatten

Ingredienser (biskvi i långpanna):
500 g mandelmassa
1 dl strösocker
2 äggvitor
5 dl vispgrädde
1 nypa bakpulver
500 g marsipan
maizena till utkavling

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan fint och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  3. Täck din långpanna med bakplåtspapper bred ut smeten i ett jämnt lager.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den fått en fin och gyllenbrun färg. Är den för ljus och mjuk så kommer du att få en kladdig botten som det inte går att skära fina bitar av.
  5. Låt botten svalna helt och hållet innan du brer på vispgrädden.
  6. Vispa samman vispgrädde och bakpulver fluffigt.
  7. Bred ut vispgrädden på botten.
  8. Klicka ut jordgubbskompotten och bre försiktigt över den på vispgrädden.
  9. Låt långpannan stå i kylskåpet medan du kavlar ut marsipanen.
  10. Pudra din arbetsyta tunt och kavla ut marsipanen tunt på den. Täck din långpanna med den. Klipp bort överflödet så att du får jämna kanter med hjälp av en sax.
  11. Låt prinsessbiskvin stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du tar ut den ur kylskåpet och skär upp den i bitar. Lättast är om du klipper marsipanlocket så som du vill ha bitarna och sedan skär ända ner i botten med en kniv efter linjerna du klippt.
  12. Jordgubbskompott: Lägg alla ingredienserna till jordgubbskompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  13. Häll över jordgubbskompotten i en skål. Mixa den slät med stavmixer och låt den svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Riv mandelmassan fint och mosa samman med strösocker och äggvita med hjälp av en gaffel.
  3. Täck din långpanna med bakplåtspapper bred ut smeten i ett jämnt lager.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den fått en fin och gyllenbrun färg. Är den för ljus och mjuk så kommer du att få en kladdig botten som det inte går att skära fina bitar av.
  5. Låt botten svalna helt och hållet innan du brer på vispgrädden.
  6. Vispa samman vispgrädde och bakpulver fluffigt.
  7. Bred ut vispgrädden på botten.
  8. Klicka ut jordgubbskompotten och bre försiktigt över den på vispgrädden.
  9. Låt långpannan stå i kylskåpet medan du kavlar ut marsipanen.
  10. Pudra din arbetsyta tunt och kavla ut marsipanen tunt på den. Täck din långpanna med den. Klipp bort överflödet så att du får jämna kanter med hjälp av en sax.
  11. Låt prinsessbiskvin stå i kylskåpet i minst 30 minuter innan du tar ut den ur kylskåpet och skär upp den i bitar. Lättast är om du klipper marsipanlocket så som du vill ha bitarna och sedan skär ända ner i botten med en kniv efter linjerna du klippt.
  12. Jordgubbskompott: Lägg alla ingredienserna till jordgubbskompotten i en kastrull och låt koka upp under omrörning i ca 2 minuter.
  13. Häll över jordgubbskompotten i en skål. Mixa den slät med stavmixer och låt den svalna i kylskåpet tills den tjocknat.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fredrika
Fredrika
3 years ago

Kan man göra botten dagen innan sen förvara den i kylen med plastfolie över, sedan göra resten av stegen samma dag som man ska äta den?

Anna
Anna
1 year ago

Planerar att baka dessa till min man som fyller år imorgon. Har förberett jordgubbskompotten. Nu återstår en sväng till affären för att inhandla det som återstår. Hoppas kunna göra lika fina som dina.

Anna
Anna
1 year ago

Var köper du din marsipan?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?