En av förra veckans höjdpunkter och mest uppskattade recept var prinsessbiskvier. Alltså det var inte bara ni som älskade dem, de tog sig hela vägen till Aftonbladet som publicerade dem som en nyhet. Hur coolt? I vanlig ordning så behövs det ju också en variant på dessa i långpanna. Biskvier i långpanna är bara så himla smidigt. Man slipper den pyssliga och eventuellt kladdiga delen av att göra biskvier och dessutom räcker den till väldigt många. Så bra!
Den här varianten på biskvi är inspirerad av prinsesstårtan och består av en seg mandelbotten, fluffig vispgrädde, syrlig jordgubbskompott och god marsipan. Receptet ger 24 bitar om den bakas i en långpanna med måtten 25×40 cm.
Kan man göra botten dagen innan sen förvara den i kylen med plastfolie över, sedan göra resten av stegen samma dag som man ska äta den?
Planerar att baka dessa till min man som fyller år imorgon. Har förberett jordgubbskompotten. Nu återstår en sväng till affären för att inhandla det som återstår. Hoppas kunna göra lika fina som dina.
Vad fint, hoppas att det blev ett trevligt fika! 🤩
Var köper du din marsipan?
Bakhyllan i vanliga mataffärer 🥰