Pistagekaka med frosting

En riktigt god, saftig och nötig pistagekaka med len frosting som är en fröjd för både ögon och smaklökar!

Inspirationen till den här kakan tackar jag Scientifically Sweet för 🙏

Receptet innehåller reklam för min webbshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pistagekaka med frosting

Ingredienser

Kaka:
100 g pistagenötter, gärna rostade och saltade
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
1 tsk matchapulver
1,75 dl strösocker
0,5 dl neutral olja
1 ägg
1,25 dl yoghurt
0,5 dl mjölk
Zest från 2 citroner
1 msk vaniljsocker

Frosting:
150 g smör
300 g färskost
4,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Zest från 2 citroner
175 grader 20 min

0,5 dl hackade pistagenötter för garnering

Tips!

  • Matchapulvret går att utesluta, men ger en fin färg och god smak!

Dela receptet

Ingredienser

Kaka:
100 g pistagenötter, gärna rostade och saltade
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
1 tsk matchapulver
1,75 dl strösocker
0,5 dl neutral olja
1 ägg
1,25 dl yoghurt
0,5 dl mjölk
Zest från 2 citroner
1 msk vaniljsocker

Frosting:
150 g smör
300 g färskost
4,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Zest från 2 citroner
175 grader 20 min

0,5 dl hackade pistagenötter för garnering

TIPS!

  • Matchapulvret går att utesluta, men ger en fin färg och god smak!

Dela receptet

Såhär gör du:

Kakan gräddas i en långpanna med måtten 20×30 cm, som finns att köpa i min webbshop!

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Kaka: Börja med att mixa pistagenötterna så fint som din mixer klarar av.
  3. Blanda ihop dem mixade pistagenötterna med vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och matchapulver.
  4. I en annan bunke vispar du ihop strösocker, neutral olja, ägg, yoghurt, mjölk och citronzest för hand med en ballongvisp.
  5. Rör sedan ihop innehållet från båda bunkarna till en jämn smet.
  6. Bre ut smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet medan du gör frostingen.
  8. Frosting: Smält smöret och ställ åt sidan.
  9. Mixa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker och citronzest krämigt med en elvisp.
  10. Ha i det smälta smöret och mixa lite till.
  11. Toppa kakan med frostingen och garnera med hackade pistagenötter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Kakan gräddas i en långpanna med måtten 20×30 cm, som finns att köpa i min webbshop!

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Kaka: Börja med att mixa pistagenötterna så fint som din mixer klarar av.
  3. Blanda ihop dem mixade pistagenötterna med vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och matchapulver.
  4. I en annan bunke vispar du ihop strösocker, neutral olja, ägg, yoghurt, mjölk och citronzest för hand med en ballongvisp.
  5. Rör sedan ihop innehållet från båda bunkarna till en jämn smet.
  6. Bre ut smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet medan du gör frostingen.
  8. Frosting: Smält smöret och ställ åt sidan.
  9. Mixa ihop färskost, florsocker och vaniljsocker och citronzest krämigt med en elvisp.
  10. Ha i det smälta smöret och mixa lite till.
  11. Toppa kakan med frostingen och garnera med hackade pistagenötter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

  • Matchapulvret går att utesluta, men ger en fin färg och god smak!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?