Pistageglass

Fotograf: Ulrika Pousette

Pistageglass har alltid känts som något man bara kan unna sig på ett riktigt bra gelateria, tills jag gjorde den själv hemma! Och på tal om gelato, du har väl inte missat min senaste video på YouTube, där jag testar mig genom och utser Sveriges bästa gelato? 🫣 Det var verkligen svårare än jag trodde…

Min variant görs med härligt gröna pistagenötter, en len glassbas och glassmaskin för att få till den där krämiga, lyxiga känslan. Smaken? Helt magisk. Ett måste för dig som älskar pistage lika mycket som jag gör! 😍

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pistageglass

Ingredienser

Pistagekräm
150 g naturella pistagenötter
25 g strösocker
20 g florsocker
En skvätt neutral olja

Glassmet
100 g äggulor
200 g strösocker
1 vaniljstång
350 g mjölk
150 g vispgrädde

1 nypa salt

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Börja med att göra pistagekrämen som kommer att blandas med glassmeten. Mixa samman pistagenötter, strösocker och florsocker i en mixer till en fin massa.
  2. Tillsätt en liten skvätt neutral olja för att göra pistagemassan extra krämig. Fortsätt mixa lite till.
  3. Gör glassmeten genom att mixa ihop äggulor och strösocker riktigt fluffigt med hjälp av en elvisp.
  4. Dela sedan en vaniljstång på mitten och skrapa ur fröna, och ha ner både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölk och vispgrädde. Koka upp försiktigt och låt svalna en aning.
  5. När mjölkblandningen har svalnat något, vispar du sedan ner det i bunken med äggulor och strösocker till en jämn smet.
  6. Häll sedan över blandningen från bunken i en kastrull och värm upp det till 80 grader. Var noga med att det inte kokar, utan bara sjuder och värms upp sakta till 80 grader. Detta är hemligheten till en riktigt krämig glass!
  7. Ha sedan ner pistagemassan i en bunke tillsammans med en nypa salt.
  8. Häll sedan över lite glassmet i taget, blanda mellan varven, tills pistagekrämen blir lite lösare i konsistensen. Sedan kan du ha i resten av smeten och vispa ihop det för hand tills du får en jämn smet.
  9. Låt glassmeten svalna ordentligt i kylskåpet innan du har ner den i en glassbehållare i en glassmaskin och köra den i 30 minuter.
  10. Nu har du en otroligt krämig och god pistageglass. Hoppas att det ska smaka!

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

Bullar

Letar du efter något speciellt?