Pinocchiotårta i långpanna

Pinocchiotårta i en enklare tappning 😍 Precis lika härligt god som originalet, men denna version räcker till många då den behålls i ett enda lager och bakas i min stora långpanna!

Receptet innehåller reklam för min webshop.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pinocchiotårta i långpanna

Ingredienser

Botten:
7 äggulor
150 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
1,25 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Maräng:
7 äggvitor
3,75 dl strösocker
2 dl mandelspån

Fyllning:
600 g kylskåpskall färskost
3 dl kylskåpskall vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal från 2 citroner
1 kg färska jordgubbar
citronmeliss att dekorera med

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Botten:
7 äggulor
150 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
1,25 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Maräng:
7 äggvitor
3,75 dl strösocker
2 dl mandelspån

Fyllning:
600 g kylskåpskall färskost
3 dl kylskåpskall vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal från 2 citroner
1 kg färska jordgubbar
citronmeliss att dekorera med

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och finns att köpa här!

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck bakplåten med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör och strösocker krämigt med elvisp. Ha i en äggula i taget och vispa mellan varje ägg med elvispen. Spara äggvitorna till marängen.
  3. Tillsätt mjölken och vispa lite till.
  4. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Bre ut smeten på plåten och förgrädda kakan i ungefär 20 minuter. Under tiden kan du göra marängen.
  5. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt lite strösocker i taget under konstant vispning tills du får en tjock och blank maräng.
  6. Bre ut marängen över kaksmeten på plåten. Strössla på mandelflagor och grädda kakan i mitten av ugnen igen i ca 20 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Detta tar några minuter.
  8. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Riv ner citronskal.
  9. Skölj av jordgubbarna ordentligt och hacka en del av dem och spara resten till att toppa tårtan med. Ha ner dem hackade jordgubbarna i färskostfyllningen och vänd försiktigt med en slickepott.
  10. När kakan har svalnat helt och hållet, toppar du den med färskostfyllningen och en massa färska jordgubbar. Hoppas att det ska smaka!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm och finns att köpa här!

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck bakplåten med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör och strösocker krämigt med elvisp. Ha i en äggula i taget och vispa mellan varje ägg med elvispen. Spara äggvitorna till marängen.
  3. Tillsätt mjölken och vispa lite till.
  4. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Bre ut smeten på plåten och förgrädda kakan i ungefär 20 minuter. Under tiden kan du göra marängen.
  5. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt lite strösocker i taget under konstant vispning tills du får en tjock och blank maräng.
  6. Bre ut marängen över kaksmeten på plåten. Strössla på mandelflagor och grädda kakan i mitten av ugnen igen i ca 20 minuter. Under tiden kan du göra fyllningen.
  7. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Detta tar några minuter.
  8. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Riv ner citronskal.
  9. Skölj av jordgubbarna ordentligt och hacka en del av dem och spara resten till att toppa tårtan med. Ha ner dem hackade jordgubbarna i färskostfyllningen och vänd försiktigt med en slickepott.
  10. När kakan har svalnat helt och hållet, toppar du den med färskostfyllningen och en massa färska jordgubbar. Hoppas att det ska smaka!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?