Pinocchiokaka i långpanna

För nästan exakt 1 månad sedan så bad jag er skicka in era bästa recept. På bara någon timme så hade min inkorg svämmat över av en hel drös med fantastiska recept. Idag är det dags att presentera det första läsarreceptet som kommer från Kajsa. Hon har tagit fram ett fantastiskt recept på Pinocchiorutor och det här är min tolkning. Besök Kajsas blogg, Kajsas kakor, för att ta del av originalreceptet.

Härligt saftig och porös sockerkaksbotten, hallon, maräng och mandelspån. En riktig drömkaka med det bästa från vår älskade pinocchiotårta. Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm, vilket ger ca 24 generösa bitar.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Pinocchiokaka i långpanna

Portioner: 24

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
6 äggulor
4 dl strösocker
150 g mjukt, rumstempererat smör
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpasta

Ingredienser (maräng):
6 äggvitor
4 dl strösocker
250 g frysta hallon
100 g mandelspån

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 10 dl glutenfri mjölmix
  • Det funkar utmärkt att utesluta mandeln, toppa istället med kokosflingor.

Dela receptet

Portioner: 24st

Ingredienser

Ingredienser (kaka):
6 äggulor
4 dl strösocker
150 g mjukt, rumstempererat smör
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpasta

Ingredienser (maräng):
6 äggvitor
4 dl strösocker
250 g frysta hallon
100 g mandelspån

TIPS!

  • Gör kakan glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 10 dl glutenfri mjölmix
  • Det funkar utmärkt att utesluta mandeln, toppa istället med kokosflingor.

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Separera äggula från äggvita, spara vitan till marängtoppingen.
  3. Vispa äggula och strösocker med elvisp i en bunke.
  4. Tillsätt smör och mjölk. Vispa bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  5. Ha till sist i vanilj, vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  6. Täck din långpanna med bakplåtspapper och bre ut smeten i den. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan du göra marängen.
  7. Vispa äggvitan till fasta toppar i en bunke med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank och fin maräng.
  8. Sprid ut hallonen över kakbotten, bre ut marängen och toppa med mandelspån.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare 10 minuter.
  10. Låt svalna helt och hållet innan du skär upp i bitar. Förvaras inplastad i kylskåpet.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Separera äggula från äggvita, spara vitan till marängtoppingen.
  3. Vispa äggula och strösocker med elvisp i en bunke.
  4. Tillsätt smör och mjölk. Vispa bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  5. Ha till sist i vanilj, vetemjöl och bakpulver. Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  6. Täck din långpanna med bakplåtspapper och bre ut smeten i den. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Under tiden kan du göra marängen.
  7. Vispa äggvitan till fasta toppar i en bunke med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en blank och fin maräng.
  8. Sprid ut hallonen över kakbotten, bre ut marängen och toppa med mandelspån.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ytterligare 10 minuter.
  10. Låt svalna helt och hållet innan du skär upp i bitar. Förvaras inplastad i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

4.3 3 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monika Olsson
Monika Olsson
1 year ago

Hej!
Går det bra att frysa med maräng på?
Mvh
Monika Olsson

Tips!

  • Gör kakan glutenfri genom att ersätta vetemjölet mot 10 dl glutenfri mjölmix
  • Det funkar utmärkt att utesluta mandeln, toppa istället med kokosflingor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?